Το γκολφ και μια παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη, ονόματι «γούσου» ερίζουν για μια θέση στα αθλήματα επίδειξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο σύμφωνα με ασιατικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Είναι λογικό να συμπεριληφθεί το γκολφ κάποια στιγμή στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έστω και ως αγώνισμα επίδειξης, αφού το άθλημα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Κίνα, ενώ έχουν κατασκευαστεί ήδη 200 γήπεδα γκολφ και άλλα τόσα είναι υπό κατασκευή», δήλωσε σχετικά η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Γκολφ της Κίνας και προσέθεσε: «Ωστόσο οι οπαδοί του ‘γούσου’ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και θέλουν στο πρόγραμμα των Αγώνων να μπει το άθλημα αυτό».
Σημειώνεται πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη απορρίψει αίτημα της Κίνας να εισαχθεί το «γούσου» στο κανονικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει άθλημα επίδειξης. Η ΔΟΕ αναμένεται να αποφασίσει για την τύχη των δύο αθλημάτων τον Ιούνιο του 2005.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






