Γενικά

''Το Λονδίνο πήρε τους Ολυμπιακούς κατά λάθος!''

Σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λονδίνο μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, τώρα έρχεται και ένας «αθάνατος» να υποστηρίξει ότι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας ανέλαβε τη διοργάνωση εξαιτίας ενός λάθους! Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία της 6ης Ιουλίου, στη Σιγκαπούρη για την επιλογή της πόλης, μια ψήφος της Μαδρίτης προσμετρήθηκε κατά λάθος στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα ήταν η ισπανική πρωτεύουσα να βρεθεί εκτός τελικού, όπου πιθανότατα θα επικρατούσε

Σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λονδίνο μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, τώρα έρχεται και ένας «αθάνατος» να υποστηρίξει ότι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας ανέλαβε τη διοργάνωση εξαιτίας ενός λάθους! Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία της 6ης Ιουλίου στη Σιγκαπούρη για την επιλογή της πόλης, μια ψήφος της Μαδρίτης προσμετρήθηκε κατά λάθος στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα ήταν η ισπανική πρωτεύουσα να βρεθεί εκτός τελικού, όπου πιθανότατα θα επικρατούσε.

Στους ισχυρισμούς αυτούς προχώρησε με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», που αναμετέδωσε το BBC, ο Ισραηλινός, Άλεξ Γκιλάντι, μέλος της ΔΟΕ. Ο Γκιλάντι αποκάλυψε ότι η ψήφος, η οποία υποστηρίζει ότι ανήκε στον Λάμπη Νικολάου, πήγε κατά λάθος στο Παρίσι, κατά την διάρκεια της τρίτης και προτελευταίας φάσης της ψηφοφορίας. Σε εκείνη την χρονική στιγμή, προηγείτο το Λονδίνο, που θα πήγαινε ούτως ή άλλως στον τελικό, ενώ την δεύτερη θέση διεκδικούσαν η Μαδρίτη και το Παρίσι. Τελικά προκρίθηκε το δεύτερο με ψήφους 33-31.

Ο Ισραηλινός «αθάνατος» υποστηρίζει πως εάν η συγκεκριμένη ψήφος πήγαινε στην Μαδρίτη, θα υπήρχε επαναληπτική ψηφοφορία, στην οποία οι υποστηρικτές του Λονδίνου θα υπερψήφιζαν την ισπανική πόλη, καθώς το Παρίσι θεωρείτο ο «μεγάλος αντίπαλος» της βρετανικής υποψηφιότητας. Με την ίδια λογική, και σύμφωνα πάντα με τον Ισραηλινό παράγοντα, στην τελευταία φάση της ψηφοφορίας, όσοι συνάδελφοι του υποστήριζαν το Παρίσι, θα ψήφιζαν στον τελικό την ισπανική πρωτεύουσα, η οποία και θα αναλάμβανε την διοργάνωση. Υπενθυμίζουμε ότι στον το Λονδίνο πήρε τελικά 54 ψήφους και η «Πόλη του Φωτός» 50.

Όσον αφορά στον κ Νικολάου, σε επικοινωνία που υπήρξε με το γραφείο του στην ΕΟΕ, η απάντηση που δόθηκε ήταν πως ο Έλληνας «αθάνατος» είναι ενήμερος του δημοσιεύματος, πλην όμως δεν θέλει να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Eπιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x