Γενικά

«Οι Special Olympics αλλάζουν τις ζωές των αθλητών και των εθελοντών»

Στη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές στους Special Olympics στάθηκε ο Βασίλης Κασιμάτης. Ο υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως οι συγκεκριμένοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε η χώρα μας να αποκομίσει αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια από τους ξένους, ενώ πρόσθεσε πως: «Οι Special Olympics αλλάζουν τις ζωές των αθλητών και των εθελοντών».

Στη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές στους Special Olympics στάθηκε ο Βασίλης Κασιμάτης.

Ο υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως οι συγκεκριμένοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε η χώρα μας να αποκομίσει αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια από τους ξένους, ενώ πρόσθεσε πως: «Οι Special Olympics αλλάζουν τις ζωές των αθλητών και των εθελοντών».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Κασιμάτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το αν είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με τη διοργάνωση: «Όταν ξεκινούσαν οι Αγώνες μπορώ να πω ό,τι είχα κάποια ανησυχία, αλλά οι άνθρωποι που ήρθαν από το εξωτερικό δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Δείχνουν αρκετή συναδέλφωση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στους εθελοντές. Είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο, προσφέροντας αρκετή βοήθεια. Μίλησα με αρκετούς αρχηγούς ξένων αποστολών, οι οποίοι ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Αυτές τις μέρες είναι πολύ σημαντικό αν οι Αγώνες θα έχουν επιτυχία. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι καλό».

Για το αν τα επεισόδια της Αθήνας ανησύχησαν τους ξένους: «Υπήρξαν κάποια τηλέφωνα από το εξωτερικό, ώστε να είναι προσεκτικοί. Όμως, εκείνου που μας δείχνουν είναι ό,τι αισθάνονται ασφαλείς. Λόγω των γεγονότων τους είπαμε να αποφεύγουν το κέντρο, αλλά επισκέφτηκαν την Πλάκα και το Μοναστηράκι, όπου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τον κόσμο που πάει στα γήπεδα: «Σε γενικές γραμμές σε αυτόν τον τομέα τα πηγαίνουμε καλά, αλλά θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. Η μεγάλη στιγμή όλων των αθλητών είναι το χειροκρότημα μετά το τέλος του αγωνίσματός του. Πάντως, το ενθαρρυντικό είναι ό,τι βλέπουμε πολλά παιδάκια στα γήπεδα. Είναι τόσο όμορφη εικόνα, γιατί εκείνα είναι το μέλλον, είναι η γενιά που θα βλέπουμε αργότερα στα γήπεδα».

Για τη μέχρι τώρα πορεία των αθλητών: «Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε πολύ καλά και έχουμε αρκετές επιτυχίες. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο κατά τη διάρκεια της ημέρας από αθλήματα, γι’ αυτό ο κόσμος έχει πολλές επιλογές. Καλούμε όλους τους Αθηναίους να έρθουν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστηθούν αρκετά».

Για την πιο συγκινητική στιγμή στους Αγώνες: «Θυμάμαι μια μέρα, όπου ένας αθλητής κατετάγη πέμπτος και πανηγύριζε πιο πολύ από τον πρώτο ή τον δεύτερο, καθώς εκείνη τη στιγμή ένιωθε πολύ σημαντικός. Αν κάνουν κάτι οι Special Olympics είναι ό,τι μπορούν να αλλάξουν τις ζωές των αθλητών, αλλά και των εθελοντών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x