Γενικά

Δεσποτοπούλου: «Ο στόχος επιτεύχθηκε»

Απόλυτα ικανοποιημένη από τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα δήλωσε σε απολογιστική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο Ζάππειο, η Γιάννα Δεσποτοπούλου. Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής τόνισε πως ο «στόχος επιτεύχθηκε», ενώ θέλησε να δώσει απαντήσεις στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους Αγώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα είχε και οικονομικά οφέλη».

Απόλυτα ικανοποιημένη από τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα δήλωσε σε απολογιστική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο Ζάππειο, η Γιάννα Δεσποτοπούλου. Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής τόνισε πως ο «στόχος επιτεύχθηκε», ενώ θέλησε να δώσει απαντήσεις στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους Αγώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα είχε και οικονομικά οφέλη».

«Για μας ο στόχος επιτεύχθηκε. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, ήταν εξαιρετικοί, ενώ με την διοργάνωσή τους υπήρξαν και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα», είπε η κ. Δεσποτοπούλου και εξήγησε:

«Πρέπει να κοιτάξουμε και αυτήν την παράμετρο. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην χώρα μας, λόγω των Αγώνων, ξεπέρασε τις 300.000. Για σκεφθείτε ακόμη, πόσα τέλη πλήρωσαν οι ξένες αποστολές στο αεροδρόμιο, πόσα εστιατόρια γέμισαν της ημέρες της διοργάνωσης, αλλά και την προβολή που είχε η χώρα μας. Το Ελληνικό Δημόσιο κάλυψε το 40% της διοργάνωσης. Τα χρήματα αυτά γύρισαν στην ελληνική αγορά. Σημειώστε ακόμη, ότι η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την προετοιμασία της αποστολής μας. Οι περισσότεροι σύλλογοι είναι κρατικοδίαιτοι. Όχι εμείς».

Όσον αφορά στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για το κόστος των Αγώνων, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» ανέφερε:

«Δεν γνωρίζω το λόγο που δεχθήκαμε επιθέσεις από ορισμένα ΜΜΕ. Οι τελετές έναρξης και λήξης κόστισαν συνολικά 7.600.000 ευρώ. Τα παιδιά ήθελαν να συμμετέχουν σε μια γιορτή και οι γονείς να νιώθουν αγαλλίαση. Έγινε κάτι ξεχωριστό για ξεχωριστά άτομα. Στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Σανγκάη, οι τελετές έναρξης και λήξης κόστισαν 22 και 14 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Στους Αγώνες του Δουβλίνου, όπου συμμετείχαν 5.400 αθλητές, το κόστος της διοργάνωσης ήταν 68 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από 1,5 χρόνο υποβάλαμε αίτημα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις τελετές αυτές, ενώ στείλαμε τα σχέδια στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στην Εταιρεία Νεοτέρων Αρχαιοτήτων. Όταν πήραμε την έγκριση προχωρήσαμε. Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος έριξε βέλη εναντίον μας, αλλά όταν εγκρίθηκε η παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, ήταν κι αυτός στην Ολομέλεια. Δεν μπορεί τώρα να μας κατηγορεί, ότι καταστρέψαμε στην αισθητική του Καλλιμάρμαρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x