Τους λόγους που επέλεξε να ασχοληθεί με την ξιφασκία εξήγησε μέσω της Sportday ο Αντώνης Τσουρούτας.
Ο 24χρονος πρωταθλητής της σπάθης έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Γκάμπριελ Ντούτσια, ενώ τόνισε πως μεγάλος του στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
«Όταν έχεις μάθει από 5 ετών να ζεις έτσι, δεν σου φαίνεται περίεργο. Ποτέ δεν στερήθηκα κάτι. Πάντα έβρισκα χρόνο να τα συνδυάζω όλα. Ο πρωταθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Δεν με ενοχλεί πια κι ούτε ενοχλεί τους φίλους και τους δικούς μου ανθρώπους. Στη Ρουμανία έκανα την καλύτερη προετοιμασία στην καριέρα μου. Το προπονητικό κέντρο είχε τα πάντα και προπονήθηκα μαζί με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου», δηλώνει στη Sportday ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, συμπληρώνοντας σχετικά με την ξιφασκία στη ζωή του:
«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα. Είναι ένας τρόπος ζωής. Αρχικά έκανα 9 χρόνια κολύμβηση, αλλά κατέληξα στην ξιφασκία, που είναι ένα απόλυτα καθαρό άθλημα, εντός κι εκτός εισαγωγικών. Γυμνάζει το σώμα, αλλά κυρίως το μυαλό. Με έχει μάθει να σκέφτομαι γρήγορα και σωστά, να παίρνω τις σωστές αποφάσεις σε σύντομο χρόνο. Με τους συναθλητές μου είμαστε μία οικογένεια, τόσο στην Εθνική όσο και στον Πανελλήνιο. Γι' αυτό το αγαπάω τόσο πολύ και έχω δεθεί. Δεν είναι μόνο άθλημα, είναι τρόπος ζωής».
Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, υπογράμμισε: «Για οποιονδήποτε αθλητή που έχει φιλοδοξίες, στόχος δεν είναι μόνο η διάκριση στην Ελλάδα. Είναι η διάκριση στο εξωτερικό. Ξέρω ότι ο προπονητής μου, ο Γκάμπριελ Ντούτσια, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Δεν θα ήθελα να φύγει από την Εθνική χωρίς να έχουμε πετύχει μία μεγάλη επιτυχία μαζί. Η επιτυχία θα είναι η πρόκριση στο Λονδίνο. Το 2008 στο Προολυμπιακό για το Πεκίνο είχα φτάσει πολύ κοντά, αλλά τότε ήμουν πιο μικρός και η πρόκριση αποδείχθηκε πως ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Είδα, όμως, πως μπορεί η πρόκριση να είναι ένας στόχος. Τώρα πρέπει να είναι στόχος το Λονδίνο και θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Για μένα, την οικογένειά μου και τον προπονητή μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα σταματήσω την ξιφασκία και δεν θα έχω κάνει κάτι σημαντικό. Αυτό είναι το όνειρό μου και με αυτό κοιμάμαι και ξυπνάω».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






