Στίβος

Ναι, χάνει από τον εαυτό του! (video)

Kι όμως... Το όνομα του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100 μέτρα είναι αυτό του Γιόχαν Μπλέικ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έτρεξε την απόσταση σε 9.92, και ελλείψει Γιουσέιν Μπολτ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Νταεγού. Να 'ναι καλά ο Μπολτ, ο οποίος έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε, αποδεικνύοντας πως μπορεί να χάσει μόνο από τον εαυτό του.

Kι όμως... Το όνομα του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100 μέτρα είναι αυτό του Γιόχαν Μπλέικ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έτρεξε την απόσταση σε 9.92, και ελλείψει Γιουσέιν Μπολτ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Νταεγού. Να 'ναι καλά ο Μπολτ, ο οποίος έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε.

Ο μοναδικός που φαινόταν να μπορεί να νικήσει τον Γιουσέιν Μπολτ στην κούρσα των 100 μέτρων ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και το απέδειξε. Ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν βιάστηκε να φύγει στην εκκίνηση, δέχθηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα από τον κριτή και αποκλείστηκε.

Βέβαια, στην Τζαμάικα μπορεί να στεναχωρήθηκαν αλλά ο συμπατριώτης τους Γιόχαν Μπλέικ τους «χρύσωσε» το χάπι αφού με ένα εντυπωσιακό σπριντ στα τελευταία 40 μέτρα κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. O Μπλέικ είναι ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα, όντας 21 ετών, "σπάζοντας" το ρεκόρ του Καρλ Λιούις, το οποίο κατείχε από το 1983, που ήταν 22 ετών.



Τώρα, απλώς θα περιμένουμε να δούμε τον Μπολτ στον τελικό των 200 μέτρων.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.92
2. Γουόλτερ Ντιξ (ΗΠΑ) 10.08
3. Κίμ Κόλινς (Σεντ Κιτς) 10.09


4. Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 10.19
5. Ντάνιελ Μπέιλι (Αντίγκουα) 10.26
6. Τζίμι Βικό (Γαλλία) 10.27
7. Νέστα Κάρτερ (Τζαμάικα) 10.95


Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ


Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x