Την άποψη ότι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού εξέφρασε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση της ΕΟΕ για την χορηγία της Olympic Air στους Έλληνες αθλητές. «Αν θέλουμε γίνονται. Δεν γίνονται πράγματα αυτονόητα για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Εάν νικήσουμε την βία θα πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αποσπάσματα των όσων είπε ο Βγενόπουλος στην εκδήλωση της ΕΟΕ για την χορηγία της Olympic Air με την οποία οι Έλληνες αθλητές θα ταξιδέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Για τις κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου
«Είναι σε καλό δρόμο, όμως δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο».
Για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τα επεισόδια που παρατηρούνται στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα
«Είχα ζήσει την τραγωδία του Μονάχου το 1972. Παίζει ρόλο το ολυμπιακό ιδεώδες για μία τέτοια χορηγία. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια. Η βία είναι μια τεράστια μάστιγα και παρότι είμαστε περήφανοι ως έθνος για ολυμπιακό ιδεώδες η βία που επικρατεί μας δημιουργεί ντροπή και έχω εκφράσει κατ' επανάληψη τις απόψεις μου.
Εξακολουθώ να πιστεύω δεν υπάρχει διάθεση από πολιτεία και ΠΑΕ για να αντιμετωπιστεί η βία και να πάρουν τα σωστά μέτρα. Όσο υπάρχει φραστική βία θα υπάρχει και φυσική. Βλέπετε προέδρους ομάδων που έχουν οι οπαδοί τους ασκήσει φραστική βία να λένε ότι ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας στήριξε. Υπάρχει πρακτικός λόγος για να αντιμετωπιστεί.
Βάλτε στα γήπεδα τον διαιτητή η εισαγγελέα με συστήματα στο πρώτο υβριστικό σύνθημα να γίνεται διακοπή, μετά πρόστιμα και τέλος διακοπή και μηδενισμός χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν θέλουμε γίνονται. Δεν γίνονται πράγματα αυτονόητα για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Εάν νικήσουμε την βία θα πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση».
Για τις χορηγίες από πλευράς «Olympic Air»
«Η Ολυμπιακή κάνει χορηγίες και συνδέει το όνομα της με τις καλύτερες αρετές των Ελλήνων. Αισθανόμαστε την βαριά κληρονομιά να έχουμε υπό την ιδιοκτησία μας την Ολυμπιακή. Είναι εταιρία συνυφασμένη με την Ολυμπιακή ιστορία. Έχουμε προνόμια και υποχρεώσεις, Με την χορηγία στην ΟΕ κάνουμε το καθήκον μας».
Για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών παρά την κρίση
«Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη των προετοιμασιών για να δω αν αποτέλεσμα συλλογικής και μεθοδικής προσπάθειας. Οι διακρίσεις έχουν πολλά στοιχεία από αρετές της φυλής μας. Έχουμε αρετές της ατομικότητας, οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Ελλάδα μπορεί!
Οι διακρίσεις κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και σε αυτούς Ολυμπιακούς αγώνες θα δώσουν και πληροφόρηση στην ανθρωπότητα καθώς μας ξεγράφουν σαν λαό. Η χώρα έχει ανάγκη από διεθνείς διακρίσεις».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






