Θύμα της πολιτικής έπεσε η Κασούμι Ισικάγουα. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Η Γιαπωνέζα «αργυρή» Ολυμπιονίκης του πινγκ πονγκ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, καθώς οι διοργανωτές την προειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά της.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες τον τελευταίο καιρό, καθώς αμφότερες διεκδικούν τα νησιά Σενκάκου. Ετσι η ομοσπονδία της Ιαπωνίας δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αποσύρει την αθλήτρια.
Πριν από λίγες ημέρες οι Κινέζοι είχαν αναγκαστεί να κάνουν το ίδιο, αποσύροντας 20 παίκτες του μπάντμιντον από τουρνουά στο Τόκιο. Παράλληλα, η Ιαπωνία απέσυρε τους ποδηλάτες της από τον Γύρο της Κίνας, ενώ είχε ξεκινήσει η διοργάνωση, καθώς υπήρχαν φόβοι για επιθέσεις.
Ρούλα Βλασσοπούλου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






