Γενικά

Η τύχη ευνόησε τον Γκιώνη

Χαμογέλασε έπειτα από την κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη στο Χέρνινγκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Χαμογέλασε έπειτα από την κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη στο Χέρνινγκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο αθλητής που είναι ένα από τα 16 φαβορί της διοργάνωσης περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά. Αλλά για την είσοδο στη 16άδα όπως και για το επόμενο βήμα κληρώθηκε με αντιπάλους που είναι στα μέτρα του. Αν προχωρήσει στους «32» λογικά θα αντιμετωπίσει τον πολιτογραφημένο Πολωνό Γουάνγκ Ζενγκ Γι, από τον οποίο είχε χάσει στο προολυμπιακό τουρνουά της Ναντ το 2008, αλλά τον κέρδισε δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πιο δύσκολη ήταν η κλήρωση για την Καλλίνικο Κρεάνγκα, που επίσης πέρασε απευθείας στον πρώτο γύρο. Και ο ίδιος περιμένει τον πρώτο αντίπαλό του έπειτα από τα προκριματικά. Αν περάσει στο δεύτερο γύρο, τότε λογικά θα έρθει αντιμέτωπος με τον Πάτρικ Μπάουμ, που ήταν δεύτερος στην Ευρώπη στο απλό ανδρών τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων ο Κώστας Παπαγεωργίου αντιμετωπίζει τον Νορβηγό Ρόνεμπεργκ και ο Κώστας Λαγογιάννης ξεκινά απέναντι στον Ρώσο Βιάτσεσλαβ Μπούροφ. Στις γυναίκες, η Κατερίνα Τόλιου έχει διπλή αποστολή, κόντρα στην παλιά παίκτρια του Ολυμπιακού Ασια Κασάμποβα και την Ιταλίδα πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού Νικολέτα Στεφάνοβα. Δύο αγώνες έχει και η Μαρία Χριστοφοράκη, απέναντι στην Σλοβένα Γιάνα Τομαζίνι και την Ουκρανή Γκάνα Γκαπόνοβα, ενώ η Φιλαρέτη Εξάρχου θα έρθει αντιμέτωπη με την Πολωνή Μόνικα Πιέτκιεβιτς και την Ντόρα Σίλβα Μάνταραζ από την Ουγγαρία.

Τέλος, στο διπλό την Τετάρτη οι Γκιώνης/ Παπαγεωργίου παίζουν με τους Βέλγους Ζουλιέν Ιντεχέρμπεργκ/ Γιανίκ Βόστες και αργότερα με τους Βούλγαρους Στάνισλαβ Γκολοβάνοφ/ Πέτιο Κράστεφ. Οι Κρεάνγκα. Λαγογιάννης έρχονται αντιμέτωποι με τους Ούγγρους Κρίστιαν Νάγκι/ Ντάνιελ Ζβικλ και τους Λίνορ Τσιτάκου/ Ιλι Πριστρέτσι από το Κόσοβο. Στις γυναίκες, οι Χριστοφοράκη/ Τόλιου θα παίξουν με τις Νορβηγίδες Μάρτε Γκρούτλε Αασέμπ/ Σάρλοτ Κάρεϊ και τις Ρωσίδες Ελενα Τρόσνεβα/ Γιάνα Νόσκοβα.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x