Γενικά

Σάλος με το σκάνδαλο ντόπινγκ

Τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του Τύπου της Αυστραλίας αναφέρονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ που απειλεί να τινάξει στον αέρα το γκραν σλαμ τένις, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα και διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του Τύπου της Αυστραλίας αναφέρονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ που απειλεί να τινάξει στον αέρα το γκραν σλαμ τένις, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα και διεξάγεται στη Μελβούρνη. Η νούμερο πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, βρέθηκε θετική σε χρήση εφεδρίνης, στον έλεγχο που έγινε σε αγώνα της στο Σαρλερουά του Βελγίου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Αθλητισμού του Βελγίου, Κλοντ Έρντεκενς, ο οποίος είπε: «Τέσσερις αθλήτριες βρέθηκαν θετικές στο πρώτο απ’ τα τρία δείγματα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Ειδικά στην περίπτωση της Κουζνέτσοβα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσίδα αθλήτρια ήταν κρυωμένη κι είχε μια ελαφριά μορφή γρίπης».

Η ίδια η Κουζνέτσοβα, που έδωσε ήδη επιτυχώς τον πρώτο της αγώνα στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί. «Δεν χρησιμοποιώ καμία απαγορευμένη ουσία για να ενισχύσω τη φυσική μου κατάσταση. Το 2004 υποβλήθηκα 11 φορές σε έλεγχο ντόπινγκ κι όλες μου οι εξετάσεις ήταν αρνητικές».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x