Θαλάσσια Σπορ

AEGEAN 600: Ο «Δαυίδ» του στόλου ολοκλήρωσε τον αγώνα σε πεντέμισι ημέρες

Παρά τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου Πελάγους, κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα, κάτι που εντυπωσίασε τα ξένα πληρώματα, τα οποία εξήραν τη ναυτοσύνη των δύο Ελλήνων ιστιοπλόων.

Ένα μικρό σκάφος, μόλις 6,5 μέτρων, ήταν το ιστιοφόρο που έκλεισε το αγωνιστικό μέρος στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600».

Το «Καλλίστη», με πλήρωμα τους Θάνο Γκίκα και Νίκο Λύκο, χρειάστηκε πεντέμισι ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 600 ν.μ., χωρίς σταθμό. Παρά τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου Πελάγους, κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα, κάτι που εντυπωσίασε τα ξένα πληρώματα, τα οποία εξήραν τη ναυτοσύνη των δύο Ελλήνων ιστιοπλόων.

Το «Καλλίστη» ήταν το μικρότερο σε μέγεθος ιστιοφόρο σε έναν αγώνα όπου υπήρχαν σκάφη που έφταναν ακόμη και τα 36 μέτρα. Ο «Δαυίδ» του στόλου είχε ως πλήρωμα δύο ιστιοπλόους όταν άλλα ιστιοφόρα διέθεταν πλήρωμα έως και 18 άτομα. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν το μέγεθος του εγχειρήματος δύο ερασιτεχνών αθλητών, οι οποίοι για να ολοκληρώσουν τον στόχο τους σε όλο το διάστημα της κούρσας δεν κοιμήθηκαν, συνολικά, περισσότερες από δύο ώρες.

«Λόγω τον ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το μικρό σκάφος συνάντησε δυσκολίες προκειμένου να αντιμετωπίσει το ιδιαίτερο κύμα του Αιγαίου Πελάγους. Σε όλη τη διάρκεια της ιστιοδρομίας δεν κοιμηθήκαμε περισσότερες από δύο ώρες, η διατροφή μας ήταν ψωμί, τυρί και αυγά ενώ η νιτσεράδα και τα σωσίβια δεν βγήκαν λεπτό από πάνω μας», αφηγήθηκαν οι δύο ιστιοπλόοι, οι οποίοι παρά την κούραση έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Το «AEGEAN 600», ήδη, έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Όλα τα πληρώματα δήλωσαν ενθουσιασμένα από τον πανέμορφο στίβο και από το εξαιρετικό επίπεδο της διοργάνωσης. Ως ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα ανέφεραν την καλή θερμοκρασία του νερού του Αιγαίου Πελάγους, το οποίο, σε σχέση με άλλους αγώνες, είναι ζεστότερο. Μάλιστα, τόνισαν ότι σε μερικά χρόνια το «AEGEAN 600» θα γίνει ο πιο ονομαστός αγώνας σε αυτή την κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x