Στίβος

Με Στεφανίδη, Τεντόγλου, Τζένγκο το Diamond League στο Παρίσι

Ελληνική παρουσία θα έχει το Diamond League στίβου του Παρισιού την Παρασκευή, αφού θα συμμετάσχουν οι Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κι Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα με έντονο συναγωνισμό για τη θερινή σεζόν στο μήκος στο Diamond League του Παρισιού την Παρασκευή. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα αντιμετωπίσει τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό, ο οποίος φέτος έχει επίδοση 8,36 κι είναι ο μοναδικός που έχει πάει πιο μακριά από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, ο οποίος έχει 8,26.

Στον συγκεκριμένο αγώνα θα βρεθούν κι ο Αμερικανός Γουίλιαμ Γουίλιαμς (με 8,23 φετινό ρεκόρ), ο Ινδός Σρισανκάρ (8,18 φέτος), ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ (8,12 φέτος) κι ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα (8,01 φέτος).

Η Κατερίνα Στεφανίδη ετοιμάζεται για το τρίτο της φετινό Diamond League μετά από αυτά σε Ντόχα και Φλωρεντία. Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ θα βρεθεί, για μια ακόμη φορά, αντιμέτωπη με τις κορυφαίες στον κόσμο. Ήτοι, στη γαλλική πρωτεύουσα θα αντιμετωπίσει τις Κέιτι Μουν, που έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,81, Τίνα Σούτεϊ (4,76 φέτος), και Σάντι Μόρις (4,71 φέτος).

Η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό θα κάνει το πρώτο δυνατό της τεστ για τη θερινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βολή στα 63,65 φέτος από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων τον περασμένο Μάρτιο, ενώ στα «Παπαφλέσσεια» είχε βολή 58,24. Στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσει την κορυφαία φέτος στον κόσμο, τη Νορβηγίδα Σίγκριντ Μπόργκε, η οποία έχει 66,50, τη Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι με 61,57 φέτος και την Αυστραλέζα Μακένζι Λιτλ με 64,10 φέτος.

Το Diamond League του Παρισιού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 στις 22.00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x