Γενικά

Στην επανεμφάνιση Γκιώνη οριακή νίκη με 3-2 σετ η Μπογκόρια στα προημιτελικά του Europe Cup πινγκ πο

H πολωνική Μπογκόρια έκανε σήμερα το Σάββατο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών 2022-2023 με τη βοήθεια του Παναγιώτη Γκιώνη.

Στον συναρπαστικό εκτός έδρας προημιτελικό Europe Cup πινγκ πονγκ ανδρών απέναντι στην Γκβιάζντα Μπιντγκόζ, η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη επικράτησε 3-2 σετ και πήρε θετικό αποτέλεσμα και από τον κορυφαίο αμυντικό, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση 3, επειδή προερχόταν από το γνωστό πρόβλημα στο πόδι κι είναι ακόμα ανέτοιμος.

Στο κρίσιμο τρίτο επί μέρους παιχνίδι αγωνίστηκε ο Γκιώνης κι, ύστερα από νέα απραξία ενός και πλέον μήνα, θύμισε, παράλληλα με την ποιότητά του, τα μεγάλα κουράγια και τις ψυχικές του δυνάμεις στα 43 του χρόνια. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Γκρότζισκ μπήκε μπροστά με 2-1, στο τέλος νίκησε 3-2 στον «ξαφνικό θάνατο» του πέμπτου σετ κι απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της στις 10 Φεβρουαρίου.

Η Μπογκόρια προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε το δικαίωμα να συνεχίσει στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό Κύπελλο, αφού πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της. Η Μπιντγκόζ, από την άλλη πλευρά, άρχισε τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία από το στάδιο 2 του Europe Cup. Εκεί κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλό της και αργότερα στη φάση των «16» απέκλεισε την τσέχικη SKST Τέσλα Χάβιροφ με νίκη 3-1 εντός και ήττα 3-2 σετ εκτός.

Ο Γκιώνης (νούμερο 84 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ολοκλήρωσε επιτυχώς τη θεραπεία, έκανε και λιγοστές προπονήσεις και τέθηκε ξανά στη διάθεση της ομάδας του ύστερα από παιχνίδια στο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε ξεχωρίσει η νίκη του απέναντι στον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης, Κιου Ντανγκ της Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Το Σάββατο, μπήκε τρίτος στο στήσιμο της τριάδας και σε κάθε περίπτωση θα έδινε μόνο έναν αγώνα, διότι δεν είναι ακόμα σε θέση να παίξει στο 100%. Αντίπαλός του ήταν ο Πολωνός Άρτουρ Γκρέλα (νούμερο 398 αυτή τη βδομάδα στο διεθνές ranking list με άνοδο 62 θέσεων). Ο Γκιώνης είχε τις πιθανότητες με το μέρος του, έστω κι αν δεν έπρεπε καν να φορτσάρει στην επιστροφή του, και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ.

Η Μπογκόρια δέχτηκε αργότερα την ισοφάριση σε 2-2 όταν ο εξαιρετικός αριστερόχειρας Μολδαβός Βλάντισλαβ Ούρσου πέτυχε δεύτερη ατομική νίκη. Στο φινάλε, όμως, ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόβσκι κατέβαλε με μίνι ανατροπή και οριακή διαφορά στο πέμπτο σετ τον Ισπανό Κάρλος Καμπαλέρο.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Μπιντγκόζ-Μπογκόρια 2-3:
Βλάντισλαβ Ούρσου-Μάρεκ Μπαντόβσκι 3-1 (10-12, 11-9, 11-9, 11-5)
Κάρλος Καμπαλέρο-Μίλος Ρετζίμσκι 1-3 (9-11, 10-12, 11-8, 8-11)
Αρτούρ Γκρέλα-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (7-11, 9-11, 11-7, 7-11)
Ούρσου-Ρετζίμσκι 3-0 (12-10, 16-14, 11-1)
Καμπαλέρο-Μπαντόβσκι 2-3 (11-5, 6-11, 11-7, 9-11, 5-6)

* Αφού μεσολαβήσουν παιχνίδια πρωταθλήματος, η Μπογκόρια θα υποδεχτεί την Μπιντγκόζ στον δεύτερο προημιτελικό στις 10/02. Όποια ομάδα περάσει στην τετράδα, θα συναντήσει ξανά ομάδα από την Πολωνία και συγκεκριμένα τη Ντζιάλντοβο, που απέκλεισε με δύο νίκες την αυστριακή Βιενέρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x