Γενικά

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στις μικρές κατηγορίες των Europe Rankings του Νοεμβρίου

Το Greek Open έγινε με μεγάλη ελληνική συμμετοχή και οδήγησε και σε σημαντικές ανόδους στο νέο r.l.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) δημοσίευσε χτες 10/11 τους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης του Νοεμβρίου.

Ως γνωστόν, εκδίδει και πάλι, εδώ κι έναν χρόνο σχεδόν, τα δικά της ranking list, τα οποία είναι μηνιαία και αυτόνομα και δεν υπολογίζονται μόνο μέσα από την εβδομαδιαία παγκόσμια κατάταξη. Ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες, εκείνες κάτω των 13 και κάτω των 15 ετών, εμφανίζει δικά της κριτήρια αξιολόγησης, γι' αυτό δημιούργησε τα τουρνουά Europe Youth Series, γι' αυτό έχει χαρακτηρίσει «πειραματική» την προσπάθειά της για ολόκληρο το 2023.

Για τον επόμενο χρόνο όμως, έχει αποφασίσει να δώσει περισσότερη ισχύ στις κατατάξεις της παιδικής και της παμπαιδικής κατηγορίας, να βγάλει και τα seeding για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα από αυτές, συνεπώς αποκτούν επιπλέον σημασία οι μεταβολές για Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που ήρθαν μετά από το Europe Youth tournament του περασμένου μήνα στο Λουτράκι Κορινθίας. Το Greek Open έγινε με μεγάλη ελληνική συμμετοχή και οδήγησε και σε σημαντικές ανόδους στο νέο r.l., όπως του παίδα Γιάννη Κούτρα στο νούμερο 17 της Ευρώπης, του παμπαίδα Κωνσταντίνου Αλεξούδη στο νούμερο 9 και του επίσης παμπαίδα Γιάννη Κιοσελόγλου στο νούμερο 29. Στα κορίτσια, η Βασιλική Μπουλά και η Άννα-Φανουρία Μήτκα, ως κορυφαίες Ελληνίδες των αντίστοιχων πινάκων, βρίσκονται στις πρώτες 60 αθλήτριες της Ευρώπης.

Με αφορμή το τουρνουά στο Λουτράκι θ' αναφερθούν οι θέσεις όλων των παιδιών, που εμφανίζονται στους πίνακες των κατηγοριών Under 13 και Under 15, είτε αγωνίστηκαν στο ελληνικό Europe Youth (όπου υπολογίστηκαν βαθμοί από το απλό και τα ατομικά ματς στο ομαδικό), είτε όχι. Βεβαίως, επισημαίνεται ότι με την είσοδο του 2024 ο Κούτρα γίνεται έφηβος κι επίσης περνούν στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία οι Αλεξούδης, Κιοσελόγλου, Μήτκα, ωστόσο είναι τιμητικό και δίνει επιπλέον κίνητρο το να τελειώσουν τη χρονιά σε τόσο υψηλές θέσεις.

Στην κατηγορία αγοριών Under 15:

Ο Γιάννη Κούτρα ανέβηκε στο νούμερο 17 της ευρωπαϊκής κατάταξης από το 25 του Οκτωβρίου. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τους αναλυτικούς πίνακες της ETTU ο νικητής της κατηγορίας στο Λουτράκι πήρε 46 βαθμούς.

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου (2ος στην ίδια κατηγορία στους αγώνες της πόλης του) είχε άνοδο 73 θέσεων. Είναι πλέον στο Νο 47.

Ενδιάμεσα, ο Γιώργος Κοσμάς, που δεν αγωνίστηκε στο Λουτράκι, βρίσκεται στο νούμερο 37 με πτώση 4ων θέσεων.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης αναρριχήθηκε στο Νο 50 από το 114 του περασμένου μήνα. Στην περίπτωση των δύο τελευταίων αθλητών μετράνε και πρόσφατα αποτελέσματα από WTT Youth Contender, απλώς η επόμνεη αναφορά στην παγκόσμια κατάταξη για νεαρούς αθλητές μας θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Ο Κώστας Φάκαρος «κέρδισε» 127 θέσεις και αυτόν τον μήνα εμφανίζεται στο Νο 95.

Ο Μαρκ-Λούκας Στάφορντ ακολουθεί στο Νο 103 (345 θέσεις πάνω), ο Θεοφάνης Μήτκας στο Νο 119 (329 θέσεις ψηλότερα), ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και ο Αναστάσιος Φουσέκης στο Νο 120 (όφελος 328 θέσεων και οι δύο). Επίσης, ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης, ο Στέφανος Μαυροματάκης και ο Αρχάγγελος Γκιώνης είναι στο Νο 123 (με +325 θέσεις εμφανίζονται και οι τρεις), ο Πέτρος Λιώτσης (απών από το Λουτράκι) στο Νο 326 με πτώση 17 θέσεων, ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στο Νο 354 (+94) και ο Γιώργος Σασσάνης στο Νο 455 (-7).

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 15:

Η Βασιλική Μπουλά ωφελήθηκε κατά 73 θέσεις με τα αποτελέσματά της σε ομαδικό και απλό στο Λουτράκι (επίσης πήρε 46 βαθμούς σύμφωνα με την ETTU, σημειώνουμε ενδεικτικά) και είναι στο νούμερο 57.

Η Στέλλα Μαυροματάκη (πρωταθλήτριες θυμίζουμε μαζί στο διπλό) ανέβηκε στο νούμερο 65, τόσες είναι και οι θέσεις, που «κέρδισε» σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η (απούσα από το Greek Open) Μαύρα Κοντοπούλου υποχώρησε 8 θέσεις και είναι στην 75η.

Η Άντζελα Νούρε ανέβηκε στο Νο 81 (+273 θέσεις), στην πρώτη 100άδα βρίσκεται και η Αλεξάνδρα Μπιτχαβά, που πήγε στο Νο 89 (+169).

Ακόμα η Γεωργία Σπανού και η Άλκηστις Κασίμη, που δεν ήταν στο Λουτράκι, οπισθοχώρησαν στις θέσεις 148 και 208 αντίστοιχα (-11 θέσεις και οι δύο)

Τέλος, η Άννα-Φανουρία Μήτκα εμφανίζεται στο Νο 371 (-17), η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη και η Ελπίδα Τασιού στο Νο 377 (-23).

Στην κατηγορία αγοριών Under 13:

Μέσα στην κορυφαία 10άδα είναι πλέον ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Πήρε 48 βαθμούς από το Λουτράκι και μετακινήθηκε στην 9η θέση από τη 17η του προηγούμενου μήνα.

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου ανέβηκε στην 29η θέση από την 48η του Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης είναι στο Νο 73 (+150 θέσεις), ο Σπύρος Φουσέκης στο Νο 76 (+162), ο Νίκος Αγγελίδης στο Νο 78 (+160), ο Αναστάσιος Φουσέκης στο Νο 79 (+159), ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στο Νο 146 (+92), ο Γιώργος Σασσάνης στο Νο 235 (+3) και ο Μιχάλης Μπιτχαβάς στο Νο 244.

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 13:

H Άννα-Φανουρία Μήτκα, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό του Greek Open, βρέθηκε στο νούμερο 54 της ευρωπαϊκής κατάταξης με άνοδο 122 θέσεων.

Η Αθανασία Γκόγκα, που πήρε το ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα, ακολουθεί στο Νο 61 με όφελος 119 θέσεων.

Πολύ κοντά επίσης η Δέσποινα Δημητρίου και η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρισκάκη στις θέσεις 66 και 67 αντίστοιχα με άνοδο 114 θέσεων.

Η Χριστίνα Τζενίδη, που δεν μετείχε στο ίδιο τουρνουά, πήγε στο Νο 121 (+5 θέσεις) και τέλος η Ελπίδα Τασιού εμφανίζεται στο Νο 203 (από 225) και η Σοφία Φίλη στο 206 (από 232).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x