Γενικά

Europe Youth Λουτρακίου: Τα ζευγάρια των τελικών στα διπλά

Οι τελικοί στα διπλά της κατηγορίας Under 15 διεξάγονται στις 19:15. Των κοριτσιών στο «τηλεοπτικό» τραπέζι 1 και των αγοριών στο τραπέζι 2.

Συναρπαστικούς αγώνες επιφύλαξε στους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και η 3η και προτελευταία μέρα στο Europe Youth τουρνουά του Λουτρακίου. Ήταν η πρώτη στα ατομικά αγωνίσματα, αλλά έφτασε και σε αγώνες μεταλλίων δημιουργώντας ζωηρό ενδιαφέρον.

Στο γυμναστήριο του Sport Camp αναδείχτηκαν χθες 27/10 τα ζευγάρια των τελικών στα διπλά όλων των κατηγοριών, όπως επίσης και οι αθλήτριες της κατηγορίας έως 13 ετών, που καλύπτουν τις θέσεις των μεταλλίων. Η διοργανώτρια Ελλάδα έχει παντού δικούς της αθλητές. Στον τελικό του διπλού αγοριών Under 13 αναμετρώνται οι Κωνσταντίνος Ισαακίδης/Κωνσταντίνος Αλεξούδης με τους Δανούς Εμίλ Χάσελμπαλκ/Μάλικ Σεβερίνσεν. Στο διπλό αγοριών Under 15 αγωνίζονται για το χρυσό μετάλλιο δύο ελληνικά δίδυμα. Οι Γιάννη Κούτρα/Γιάννης Κιοσελόγλου από τη μια πλευρά και οι Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας/Κώστας Φάκαρος από την άλλη. Στον τελικό του διπλού κοριτσιών Under 13 η Άννα Φανουρία Μήτκα και η Ελπίδα Τασιού θα συναντήσουν τις Αντρέα Γκρέγκερσεν/Τσελίντα Βουνγκ από τη Δανία. Στον τελικό του διπλού κοριτσιών Under 15 κοντράρονται οι Αναστασία Τσκαρτισβίλι/Τέκλα Λιπαρτελιάνι από τη Γεωργία με τις Βασιλική Μπουλά/Στέλλα Μαυροματάκη από την Ελλάδα. Στο απλό προχώρησε ήδη στην 4άδα, λόγω της μικρής συμμετοχής, η κατηγορία των παγκορασίδων και είναι χαρακτηριστικό ότι στις θέσεις των μεταλλίων μπήκαν τέσσερις Ελληνίδες. Η Άννα-Φανουρία Μήτκα και η Αθανασία Γκόγκα προκρίθηκαν από το ένα γκρουπ, η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρισκάκη και η Δέσποινα Δημητρίου από το άλλο. Το live streaming της 4ης ημέρας του Greek Open.

Οι τελικοί στα διπλά της κατηγορίας Under 13 διεξάγονται παράλληλα στις 18:45. Των αγοριών στο «τηλεοπτικό» τραπέζι 1 και των κοριτσιών στο τραπέζι 2. Οι τελικοί στα διπλά της κατηγορίας Under 15 διεξάγονται στις 19:15. Των κοριτσιών στο «τηλεοπτικό» τραπέζι 1 και των αγοριών στο τραπέζι 2.

Στο απλό έγινε χθες η φάση των γκρουπ, από την οποία βγήκαν οι προκρίσεις για το κυρίως ταμπλό (επίπεδο Α). Το Σάββατο τα νοκ άουτ διεξάγονται από τον γύρο των «16» ή τον γύρο των «8». Για τους αθλητές και τις αθλήτριες, που αποκλείστηκαν στα γκρουπ, γίνονται σήμερα αγώνες «παρηγοριάς» με τα λεγόμενα ταμπλό Β Finals. Να σημειωθεί ακόμα ότι παμπαίδες και παγκορασίδες πήραν μέρος και στην παραπάνω κατηγορία, ενώ αρκετά παιδιά δεν είχαν πάρει μέρος στο ομαδικό και δοκιμάστηκαν άμεσα στο απλό.

Στο αυριανό φινάλε το πρόγραμμα ανοίγει στις 09:00 με νοκ άουτ Β finals και περιλαμβάνει πρωινή και απογευματινή ενότητα. Στις 13:30 αρχίζουν τα κεντρικά ταμπλό του απλού (δηλαδή η A Finals) και οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για:

Τις 19:45 των αγοριών Under 13 (τραπέζι 1)

Τις 19:45 των κοριτσιών Under 13 (τραπέζι 2)

Τις 20:15 των αγοριών Under 15 (τραπέζι 2)

Τις 20:15 των κοριτσιών Under 15 (τραπέζι 1)

Στα αγωνίσματα του απλού πήραν προκρίσεις στο Α επίπεδο (μία ή και δύο) συνολικά 13 αθλητές και 8 αθλήτριες από τη χώρα μας. Συνοπτικά η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στα γκρουπ του απλού:

Στην κατηγορία αγοριών Under 13 (4 γκρουπ):

Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ, όπου μετείχαν μόνο Έλληνες. Είχε 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Νίκος Αγγελίδης πήρε τη 2η προνομιούχο θέση στο ίδιο γκρουπ με 1 νίκη και 1 ήττα. Ο Μιχάλης Μπιτχαβάς ήρθε 3ος με 2 ήττες.

Τρεις Έλληνες ήταν και στο 2ο γκρουπ. Ο Αναστάσιος Φουσέκης είχε 2 νίκες και 1 ήττα και πήρε την πρόκριση πίσω από τον επικεφαλής Δανό Μάλικ Σεβερίνσεν. Ο Γιώργος Σασσάνης κατετάγη 3ος με 1 νίκη και 2 ήττες και ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης 4ος δίχως νίκη.

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου αγωνίστηκε ως επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και πρώτευσε με 3 νίκες. Με τη 2η θέση προχώρησε ο Σπύρος Φουσέκης. Είχε 2 νίκες και ήταν καθοριστική εκείνη απέναντι στον Γεωργιανό Μάτε Γκαμπαρασβίλι με 3-2 σετ. Ο Γιάννης Σαρηγιάννης ακολούθησε με 3 ήττες.

Τρεις Έλληνες και στο 4ο γκρουπ με τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη να παίρνει την πρόκριση. Σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα και τερμάτισε πίσω από τον Δανό επικεφαλής Εμίλ Χάσελμπαλκ. Ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης ήρθε 3ος με 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ ο Στέφανος Μαυροματάκης βρέθηκε στην 4η θέση χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 13 (2 γκρουπ):

Η Άννα-Φανουρία Μήτκα κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ. Πέτυχε 3 νίκες, η τελευταία κόντρα στην Τσελίντα Βουνγκ από τη Δανία με 3-1 σετ. Αξιοσημείωτη και η νίκη της Αθανασίας Γκόγκα εναντίον της αθλήτριας με την κινεζική καταγωγή (3-2 σετ και 13-11 στο 5ο), μάλιστα υπήρξε καθοριστική για την πρόκριση. Η Γκόγκα κατετάγη 2η με 2 νίκες και 1 ήττα. Χωρίς νίκη έμεινε στην 4η θέση η Σοφία Φίλη.

Στο 2ο γκρουπ εξασφάλισαν την πρόκριση από τις πρώτες αγωνιστικές άλλες 2 αθλήτριές μας, η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρισκάκη και η Δέσποινα Δημητρίου. Είχαν από 2 νίκες εκείνη τη στιγμή και στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική επικράτησε οριακά με 3-2 και 11-9 στο 5ο σετ η Σαρικάκη και κατέκτησε την πρωτιά. Αμφότερες δε, κατέβαλλαν νωρίτερα το 1ο φαβορί του γκρουπ, τη Δανέζα Αντρέα Γκρέγκερσεν με 3-1 σετ. Στην 4η θέση περιορίστηκε με ήττες η Ελπίδα Τασιού.

Στην κατηγορία αγοριών Under 15 (7 γκρουπ):

Ο Γιάννη Κούτρα επικράτησε χωρίς πίεση στο 1ο γκρουπ, όπου αγωνίστηκαν μόνο Έλληνες. Σημείωσε 2 νίκες. Ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης και ο Σπύρος Φουσέκης διεκδίκησαν στην 3η αγωνιστική την πρόκριση μέσω της 2η θέσης. Νικητής αναδείχτηκε ο Γεωργαλλίδης με 3-0 σετ.

Κάτι ανάλογο έγινε στο 2ο γκρουπ όπου βρέθηκαν 2 Έλληνες μαζί τον Δανό Εμίλ Χάσελμπαλκ. Έπαιξαν το απόγευμα για τη 2η θέση ο Αρχάγγελος Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης και την πρόκριση πήρε ο πρώτος με 3-0 σετ.

Παρόμοιο σκηνικό στο 3o γκρουπ. Ο Στέφανος Μαυροματάκης και ο Μιχάλης Μπιτχαβάς αναμετρήθηκαν για το ποιος θα περάσει πίσω από τον Δανό Μάλικ Σεβερίνσεν. Ο Μαυροματάκης επιβλήθηκε με 3-0 σετ και συνεχίζει στο επίπεδο Α.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης δικαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί στο 4ο γκρουπ σημειώνοντας 3 νίκες. Ο Αναστάσιος Φουσέκης τον ακολούθησε μετά από σπουδαία νίκη στον καθοριστικό απογευματινό αγώνα με 3-1 σετ απέναντι στον Δανό Βίλατς Μπέργκχολτ. Νωρίτερα είχε 1 νίκη-1 ήττα. Ο Χρήστος Τσιώτος βρέθηκε στην 4η θέση χωρίς νίκη.

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου πρώτευσε, επίσης με το απόλυτο των επιτυχιών, στο 5ο γκρουπ. Τη 2η θέση πήρε ο Μαρκ-Λούκας Στάφορντ, που στην κρίσιμη 2η αγωνιστική έκαμψε τον Δανό Γκούσταβ Χόισλετ με 3-1 σετ. Ο Νίκος Αγγελίδης υπέστη 3 ήττες και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας κατέλαβε τη 2η προνομιούχο θέση στο 6ο γκρουπ, πίσω από τον Νίκολο Τσκαρτισβίλι. Εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα. Ο Γιώργος Σασσάνης κατετάγη 3ος με 1 νίκη και 2 ήττες, στάθηκε εξαιρετικά πάντως, με τον μεγαλύτερό του σε ηλικία Γεωργιανό αθλητή και λύγισε 3-2 στο φινάλε. Ο γεννηθείς το 2012 Δημήτρης Αλεξανδρίδης είχε 3 ήττες.

Ο Κώστας Φάκαρος έφτασε στην κορυφή του 7ου γκρουπ, όπου ήταν 1ο φαβορί. Πέτυχε 3 νίκες. Στο κυρίως ταμπλό τον ακολούθησε ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής με 2 νίκες και 1 ήττα. Τέταρτος έμεινε ο Γιάννης Σαρηγιάννης χωρίς νίκη.

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 15 (4 γκρουπ):

Η Αλεξάνδρα Μπιτχαβά πέρασε στην τελική 8άδα ως 2η από το 1ο γκρουπ. Είχε 2 νίκες-1 ήττα και στον αποφασιστικής σημασίας αγώνα με την ασιατικής καταγωγής Τσελίντα Βουνγκ από τη Δανία επικράτησε με 3-2 σετ (11-9 το τελευταίο). Η Δέσποινα Δημητρίου έμεινε 4η στο ίδιο γκρουπ χωρίς νίκη (εκείνη έχασε 3-2 σετ και 11-9 στο φινάλε από τη Βουνγκ), ενώ την 1η θέση πήρε αήττητη η Αναστασία Τσκαρτισβίλι από τη Γεωργία.

Επικεφαλής στο 2ο γκρουπ ήταν η Στέλλα Μαυροματάκη και επικράτησε με το απόλυτο των νικών σε 3 αγώνες. Η Ελπίδα Τασιού πήρε την 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες (έκαμψε τη Δανέζα Γκρέγκερσεν). Πάλεψε στο φινάλε για την πρόκριση κόντρα στην Τέκλα Λιπαρτελιάνι από τη Γεωργία ώσπου κάμφθηκε με 3-0 σετ.

Η Βασιλική Μπουλά κατέκτησε την κορυφή στο 3ο γκρουπ με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς. Η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη κατετάγη 3η με 1 νίκη-2 ήττες και η Σοφία Φίλη 4η με 3 ήττες. Ως 2η προκρίθηκε επίσης στο κυρίως ταμπλό η Φιλίππα Μίλκεμποργκ από τη Δανία.

Πολύ αποδοτική η Άντζελα Νούρε στο 4ο γκρουπ, είχε μόνο νίκες ξεπερνώντας και το 1ο φαβορί, την κινεζικής καταγωγής Σάλι Λου από τη Δανία (3-1 σετ). Στην 3η θέση βρέθηκε η Άννα-Φανουρία Μήτκα με 1 νίκη και 2 ήττες (δύσκολα 1-3 σετ από τη Λου στο καθοριστικό φινάλε) και στην 4η με 3 ήττες η Αθανασία Γκόγκα (κάμφθηκε με 3-2 από τη Νούρε).

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ

Η τελευταία ενότητα της Παρασκευής περιλάμβανε τους αγώνες του διπλού, που πρόσφεραν θαυμάσιες στιγμές. Στους ημιτελικούς των παγκορασίδων η Άννα Φανουρία Μήτκα και η Ελπίδα Τασιού απέκλεισαν με 3-1 σετ τις Σοφία Φίλη/Αθανασία Γκόγκα. Οι Δέσποινα Δημητρίου/Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη πήραν το 1ο σετ απέναντι στις Αντρέα Γκρέγκερσεν/Τσελίντα Βουνγκ από τη Δανία, αλλά έχασαν τα επόμενα για το τελικό 3-1.

Στη 4άδα των κορασίδων οι Βασιλική Μπουλά/Στέλλα Μαυροματάκη επιβλήθηκαν 3-0 σετ των Σάλι Λου/Φιλίππα Μίκελμποργκ από τη Δανία. Οι Αναστασία Τσκαρτισβίλι/Τέκλα Λιπαρτελιάνι από τη Γεωργία έκαμψαν τις Αλεξάνδρα Μπιτχάβα/Άντζελα Νούρε με 3-1 σετ.

Στο διπλό των παμπαίδων οι Κωνσταντίνος Ισαακίδης/Κωνσταντίνος Αλεξούδης πέρασαν στον τελικό νικώντας τους Δημήτρη Αλεξανδρίδης/Γιώργο Σασσάνη με 3-0 σετ. Στον τελικό συναντούν τους Δανούς Εμίλ Χάσελμπαλκ/Μάλικ Σεβερίνσεν, οι οποίοι σε συναρπαστικό ματς, που ξεσήκωσε τους θεατές ξεπέρασαν με 3-2 σετ τους Δημήτρη Γεωργαλλίδης/Νίκο Αγγελίδη (11-8 το 5ο σετ).

Στο διπλό των παίδων τέλος, θα παίξουν για την πρωτιά δύο ελληνικά ζευγάρια. Το 1ο φαβορί, οι Γιάννη Κούτρα/Γιάννης Κιοσελόγλου, που ήταν απευθείας στα ημιτελικά, κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Δανούς Βίλατζ Μπέργκχολτ/Γκούσταβ Χόισλετ. Νωρίτερα, στα προημιτελικά, οι Μαρκ Στάφορντ/Χρήστος Τσιώτος κάμφθηκαν οριακά με 3-2 σετ από το σκανδιναβικό ζευγάρι.

Οι Κώστας Φάκαρος/Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας έχουν προχωρήσει με 2 νίκες και στην 4άδα ξεπέρασαν με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τους Γεωργιανούς Νίκολο Τσκιρτισβίλι/Μάτε Γκαμπαρασβίλι. Οι ηττημένοι όλων των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο, αφού δεν προβλέπονται ματς για τις θέσεις 3-4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x