Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 κορυφαίες αθλήτριες από Ελλάδα κι εξωτερικό θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης, «Στέλιος Κυριακίδης» για το 27ο Filothei Women Gala. Ανάμεσά τους κι η κορυφαία όλων των εποχών στο ελληνικό επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη.
Η «χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια επιστρέφει στο γκαλά για 13η χρονιά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε πρώτη φορά στο μίτινγκ το 2003, όταν ήταν μόλις 13 ετών, κι έκτοτε έχει τιμήσει με την παρουσία της τον αγώνα πολλάκις. Κορυφαία της στιγμή ήταν το 2016 όταν στο Filothei Women Gala είχε κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου με 4.86 και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, λίγο καιρό πριν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ρεκόρ αυτό κράτησε μόνο έναν χρόνο, αφού το 2017 ξεπέρασε τα 4.91, ήτοι τότε νέο πανελλήνιο ρεκόρ κι όγδοη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
Έκτοτε, η Στεφανίδη επιλέγει συχνά το μίτινγκ που διοργανώνει ο σύλλογός της, ο ΑΟ Φιλοθέης κι, έτσι, και φέτος θα επιδιώξει να δώσει έναν δυνατό αγώνα. Η Στεφανίδη έχει ήδη κάνει την πρεμιέρα της στη σεζόν, έχοντας φετινό ρεκόρ 4.37, ενώ στη Φιλοθέη θα επιδιώξει να το βελτιώσει και, φυσικά, θα διεκδικήσει μία ακόμη νίκη στο μίτινγκ.
Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχουν κι η Ελβετίδα Πασκάλ Στόκλιν με ατομικό ρεκόρ 4.60, η Ισπανίδα Μόνικα Κλεμέντε με ρεκόρ 4.46, οι Πολωνέζες Μάγια Σαμότ και Κάσια Μίρεκ (ατομικό 4.35 αμφότερες), αλλά κι η Τουρκάλα Ντεμέτ Παρλάκ (4.33).
Φυσικά, δεν θα λείψουν κι οι Ελληνικές παρουσίες, με την Αριάδνη Αδαμοπούλου (4.52μ) να κυνηγά τα άλματα πάνω από τα 4.50, ενώ τα μεγάλα άλματα θα διεκδικήσει κι η νεαρή Αναστασία Μπουμπουλίδη (4.30μ). Τη δυνατή ελληνική παρουσία συμπληρώνουν η Μυρτώ Κασσωτάκη (4.25) κι η Μιλένα Ποστίκα (4 μέτρα).
Το μίτινγκ ανήκει στη σειρά World Athletics Continental Tour (Bronze). Διοργανώνεται από τον ΑΟ Φιλοθέης, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού κι υποστηρικτή τον ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΕΟΕ, ενώ πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και της πρωτοβουλίας «Make Place for One More Woman».
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και το κανάλι της European Athletics για όσους/ες το παρακολουθούν από το εξωτερικό.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:
• 17:45 - Τριπλούν
• 18:30 - Επί Κοντώ
• 18:45 - Ύψος
• 18:50 - Μήκος
• 19:10 - 50μ. (αγώνας κοριτσιών ΑΟΦ)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






