Γενικά

ITTF Fa20 Greek Para Open: Χρυσό μετάλλιο η Μπουρνιά, χάλκινα Μουχθής, Χρυσικός, Διακουμάκος

Με τoυς Ελληνες να κατακτούν πέντε μετάλλια ολοκληρώνεται στο Αργοστόλι το κομμάτι των αγωνισμάτων του απλού στο ιστορικό πρώτο διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ της Ελλάδας για αθλητές με αναπηρίες.

Η Ευανθία Μπουρνιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις κλάσεις 1-2 (αθλητριών σε αμαξίδιο) κι, επίσης, στις γυναίκες η Ειρήνη Δρακωνάκη ήταν τρίτη στις κλάσεις 6-7 (των ορθίων) στο ITTF Fa20 Greek Para Open του Αργοστολίου.

Στους άνδρες, πήραν το χάλκινο μετάλλιο ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6, ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10 (και οι δύο κατηγορίες των ορθίων) και ο Γρηγόρης Χρυσικός στην κλάση 1 (με αμαξίδιο).

Οι αγώνες άρχισαν την Παρασκευή με πολλούς μαθητές από σχολεία του Αργοστολίου και άλλων περιοχών της Κεφαλονιάς να δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο.

Στις εξαιρετικές συνθήκες του κλειστού γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης», 139 αθλητές και αθλήτριες από 29 χώρες χαρίζουν συγκινήσεις και θέαμα, απολαμβάνοντας και την πολύ καλή οργάνωση. Οι πρωταγωνιστές, αλλά και οι πολλοί νεαροί εθελοντές…..

Το ITTF Fa20 Greek Para Open συνδιοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο Δήμος Αργοστολίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο τοπικός ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Στην ελληνική αποστολή, όπου βρίσκεται ως επικεφαλής η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη, μετέχουν ακόμα οι αθλητές Λευτέρης Μαύρης, Χρήστος Φράγκος, Αθανάσιος Γκίκας, Χρήστος Μελέτης και η αθλήτρια Μαρία Καΐπη. Όλοι τους παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες, πρώτα απ’ όλα. και ευχαριστιούνται τα παιχνίδια τους, μάλιστα ο Φράγκος και ο Μελέτης μετείχαν πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x