Ο Γιάννης Σγουρόπουλος προκρίθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο κυρίως ταμπλό του απλού στο World Table Tennis Feeder II ης Καππαδοκίας που διεξάγεται στο Νεβσεχίρ και, μάλιστα, με την πρώτη θέση στο τέταρτο γκρουπ. Με τον ρόλο του επικεφαλής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους τρεις αντιπάλους του που προέρχονταν από τη Σαουδική Αραβία και σημείωσε το απόλυτο των νικών.
Τη Μεγάλη Πέμπτη αρχίζει την προσπάθειά του στα νοκ άουτ από τον γύρο των «32» και, φυσικά, κυνηγά υψηλό πλασάρισμα.
Η κλήρωση, μάλιστα, τον έφερε αντιμέτωπο με έναν ακόμα αθλητή από τη Σαουδική Αραβία, αφού θα αντιμετωπίσει τον Αμπντουλαζίζ Μπου Σουλεϊμπί, που ήταν απευθείας στο ταμπλό.
Τη Μ. Πέμπτη διεξάγεται κι ο πρώτος γύρος του αντίστοιχου ταμπλό των γυναικών, όπου βρίσκεται η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η πρωταθλήτριά μας θ’ αναμετρηθεί στις «32» με τη δυνατή Τουρκάλα Ετσέ Χαράκ, που είναι νούμερο 12 του Feeder.
Ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται με τον Σουλεϊμπί στις 11:10 στο τραπέζι 2 και η Παπαδημητρίου με τη Χαράκ στις 12:20 στο τραπέζι 1.
Ο κάτοχος του πανελληνίου τίτλου στο απλό ανδρών (νούμερο 402 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη) είχε φανερή υπεροχή στο γκρουπ και δεν δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει νέα είσοδο στο ταμπλό, όπως έκανε και τον Μάρτιο στο Feeder του Βαραζντίν.
Στην πρεμιέρα του στο «Hac? Bektas Veli University Sport Center» επιβλήθηκε του Αμπντουλραχμάν Αλ Ταχέρ (Νο 990) με 3-0 σετ (11-9, 11-5, 11-8).
Το μεσημέρι στη δεύτερη αγωνιστική έχασε το πρώτο σετ από τον Σαλέμ Αλσουβαλέμ (Νο 430), αλλά επανέκαμψε άμεσα κι επικράτησε με διαφορά για το τελικό 3-1 (7-11, 11-5, 11-4, 11-4).
Το απόγευμα ο Ελευσίνιος άσος ξεπέρασε εύκολα και τον νεαρό Γιουσούφ Χανίφα (αβαθμολόγητος) με 3-0 σετ (11-4, 11-7, 11-4). Ο Σγουρόπουλος πήγε στο πάνω μέρος του ταμπλό κι, αν μπει στους «16», θα βρει πιθανότατα μπροστά του το πρώτο φαβορί, τον Άγγλο Τομ Τζάρβις.
Στο απλό γυναικών ακριβώς πάνω από το ζευγάρι της Παπαδημητρίου με τη Χαράκ περιμένει η Ινδή Γιασασβίνι Γκορπ, η οποία έχει ένα από τα οκτώ bye στο ταμπλό.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






