Θαλάσσια Σπορ

Με τη στήριξη της ΕΙΟ ο Κινέζος Quanhai Li είναι ο νέος πρόεδρος της World Sailing

Ο Κινέζος Quanhai Li είναι ο νέος πρόεδρος της World Sailing για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Κινέζος Quanhai Li είναι ο νέος πρόεδρος της World Sailing για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως προέκυψε από τις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που έγιναν σε δυο γύρους.

Στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 4 υποψήφιοι πρόεδροι και κανένας δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων. Έτσι, πραγματοποιήθηκε και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων, του μέχρι πρότινος προέδρου Δανού Kim Andersen, ο οποίος έλαβε 60 ψήφους και του Quanhai Li που επικράτησε με 68 ψήφους.

Για τις θέσεις των επτά αντιπροέδρων τα 128 μέλη της World Sailing έπρεπε να ψηφίσουν τουλάχιστον δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της World Sailing με πρόεδρο τον Quanhai Li αποτελείται από τους: Tomasz Chamera (POL), Sarah Kenny (AUS), Philip Baum (RSA), Yann Rocherieux (FRA), Duriye Ozlem Akdurak (TUR), Marcus Spillane (IRL), Cory Sertl (ΗΠΑ).

Από τη πρώτη στιγμή η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είχε ταχθεί στο πλευρό του Κινέζου, στον οποίο έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το τι μπορεί και πρέπει να αλλάξει στην παγκόσμια ομοσπονδία. Έχει συζητηθεί, μάλιστα, και το ενδεχόμενο ο νέος πρόεδρος της World Sailing να βοηθήσει για την εξεύρεση διεθνούς χορηγού στην ΕΙΟ.
Να σημειωθεί ότι από τους επτά αντιπροέδρους η ΕΙΟ ως μέλος του Group 4 υποστήριξε τους τέσσερις κι αυτό αποδεικνύει το κύρος και τη δύναμη της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας στους κόλπους της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής κοινότητας.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΑΛΙΚΗ

Ο Άκης Τσαλίκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ και πρόεδρος του Ν.Ο.Θ. στο ετήσιο συνέδριό της που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο εξελέγη μέλος της 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής (Management Committee) του Offshore Racing Congress (ORC).

Τιμητική εκλογή για τον Θεσσαλονικιό επιστήμονα (καθηγητής της οδοντιατρικής σχολής του Α.Π.Θ), δεδομένου ότι το Offshore Racing Congress (ORC) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης διεθνώς, ο οποίος διοργανώνει σε ετήσια βάση παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα.

Ο Άκης Τσαλίκης συμμετέχει στο ORC ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 2010 και ως μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Αγώνων (Race Management Committee) από το 1999.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x