Γενικά

Oι αθλητές των αντιπάλων της Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ

Στην τελική ευθεία μπήκε πια η προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών για την έναρξη των αγώνων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

Στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ, η Ελλάδα μετέχει και με τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στη Β’ κατηγορία του θεσμού (επίπεδο Β, όπως επισήμως το αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος) και φιλοξενεί τους δικούς της ομίλους στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Η Εθνική ανδρών μετέχει στο πρώτο γκρουπ της κατηγορίας όπου θ’ αναμετρηθεί με τη Λιθουανία και τη Βοσνία και η Εθνική γυναικών στο τέταρτο για να συναντήσει το Μαυροβούνιο και την Ουαλία και οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες έχουν γνωστοποιήσει στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τα μέλη των αποστολών τους.

Προς το παρόν, έχουν ανακοινώσει τα ρόστερ τους οι δύο αντίπαλες ομάδες των ανδρών και η μία των γυναικών. Η Λιθουανία έρχεται με τέσσερις αθλητές στην Αθήνα. Θα στηριχτεί στους Navickas Ignas, Vilkas Matas, Martinkus Valdas, Zeimys Kestutis, ενώ στον πάγκο θα είναι ο Orlovas Arturas.

Η Βοσνία έκανε γνωστό ότι θ’ αγωνιστεί με τους Nikola Mihailovic, Luka Mihailovic, Edi Konjic, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Vladimir Ivanek.

Στις γυναίκες, η Ουαλία θα παρατάξει τις Stephen Jenkins, Anna Hursey, Lara Whitton, ενώ προπονήτρια δηλώθηκε η Charlotte Carey. Το Μαυροβούνιο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα την αποστολή του.

Στα προκριματικά, οι Εθνικές ομάδες θ’ αναμετρηθούν συγκεντρωτικά σε ένα σαββατοκύριακο και σε έναν γύρο με το σύστημα πουλ. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της Β’ κατηγορίας θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο 15/10 και μία την Κυριακή 16/10, με την ETTU να έχει ορίσει τη σειρά των αγώνων.


Το πρόγραμμα των αγώνων στη χώρα μας:

Γκρουπ Β1 ανδρών:
15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Λιθουανία
15/10 στις 19:30 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
16/10 στις 11:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:
15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο
15:10 στις 19:30 Ελλάδα-Ουαλία
16/10 στις 11:00 Ουαλία-Μαυροβούνιο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x