Running

«Αυλαία» στο 8ο No Finish Line Athens με πολλά ρεκόρ και μηνύματα αγάπης για τα παιδιά!

Με επτά ρεκόρ αγώνων, χιλιάδες χιλιόμετρα αγάπης και 50% αύξηση δωρεάς στο «Μαζί για το Παιδί» έπεσε η «αυλαία» στο 8ο No Finish Line Athens!

Ηχηρότατο μήνυμα αγάπης για το παιδί, τη συμπερίληψη και την κοινωνική προσφορά έστειλαν 9.898 δρομείς και περιπατητές, που από τις 15 έως τις 19 Μαΐου συμμετείχαν στο 8ο No Finish Line Athens στην εμβληματική Αγορά του ΟΑΚΑ και σε 100 ώρες κατέγραψαν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα προσφοράς στο «Μαζί για το Παιδί» καταρρίπτοντας και 7 ρεκόρ αγώνων!

Η κορυφαία αθλητική δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που γίνεται στην Ελλάδα από το NFL Athens και το «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με τον Ερμή και το ΟΑΚΑ για την στήριξη παιδιών σε ανάγκη και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του διεθνή οργανισμού No Finish Line International και του Πρίγκηπα Αλβέρτου του Μονακό, προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις στους χιλιάδες συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς σε οικογένειες με παιδιά με πρόβλημα υγείας ή αναπηρίας.

Το φετινό 8ο No Finish Line Athens πέτυχε όμως και το μεγάλο στόχο που έθεσαν οι διοργανωτές, να ξεπεράσει τα 100.000 χλμ. και να πετύχει έτσι αύξηση κατά 50% της δωρεάς στο «Μαζί για το Παιδί» σε σχέση με τα 29.543 ευρώ του 2023, κάτι που υλοποιείται με τη μεγάλη συμβολή της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Lidl Ελλάς, των δύο μεγάλων και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων χορηγών του No Finish Line Athens από το 2017 έως και σήμερα που είναι σταθερά στο πλευρό της διοργάνωσης.

Τα επίσημα αποτελέσματα με τον ακριβή αριθμό των συνολικών χιλιομέτρων που καταγράφηκαν από τους χιλιάδες συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο 8ο No Finish Line Athens, θα ανακοινωθούν στις 24 Μαΐου και αφού έχει ολοκληρωθεί από την race result και την ομάδα χρονομέτρησης-χιλιομέτρησης ο έλεγχος για πιθανές διπλές συμμετοχές, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.

Η αυλαία του 100ωρου υπερμαραθωνίου αγώνα άθλησης και προσφοράς, έπεσε με την πρόεδρο της διοργάνωσης Σοφία Κέδε και τον διευθύνοντα σύμβουλο του No Finish Line International Γιάννη Νικολάου, μαζί με την κόρη της προέδρου του «Μαζί για το Παιδί» Αλίκη Μαρτίνου και τη διευθύντρια της ένωσης Λένια Κοντογούρη, να υποδέχονται στην Αγορά του ΟΑΚΑ την υπουργό κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, που δήλωσε παρούσα στο 8ο No Finish Line Athens κάνοντας μάλιστα και την απονομή του κυπέλλου στην 1η ομάδα της γενικής κατάταξης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργαζόμενο με το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης.

Η κα Ζαχαράκη ως επικεφαλής ενός εκ των πλέον σχετικών υπουργείων για τον συγκεκριμένο αγώνα, μαζί με το παιδείας και αθλητισμού, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Νιώθω πως εγώ παίρνω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα στο 8ο No Finish Line Athens. Ο κόσμος ανταποκρίνεται όταν βλέπει ότι υπάρχει ειλικρινής πρόθεση και έχει περίσσευμα αγάπης γι’ αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλες τις εταιρείες που προσφέρουν και φυσικά στους πολίτες που αγκαλιάζουν με αγάπη και γενναιοδωρία αυτό το σπουδαίο γεγονός. Το μήνυμα συμπερίληψης που υπάρχει στον αθλητισμό αυτό πρέπει να έχουμε και ως κοινωνία, όπου δε πρέπει να μένει κανένας εκτός».

Παρούσα όμως ήταν ως συμμετέχουσα και η νυν υπουργός εσωτερικών και μέχρι πριν λίγους μήνες υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, καταγράφοντας χιλιόμετρα μαζί με τα παιδιά της, καθώς και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς που έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα, ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης για να στηρίξει το paralympic mile run και οι τρείς αρμόδιες αντιπεριφερειάρχες, βορείου τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, παιδείας και κοινωνικής πολιτικής Έρρικα Πρεζεράκου και αθλητισμού και Ολυμπιακού ιδεώδους Βασιλική Μιλλούση, που έχουν αγκαλιάσει την διοργάνωση με ιδιαίτερη θέρμη.

Το 8ο No Finish Line Athens είχε κι άλλες πολλές σημαντικές παρουσίες ανθρώπων του αθλητισμού, της μουσικής, του θεάματος που συμμετείχαν εθελοντικά και στήριξαν την διοργάνωση και το «Μαζί για το Παιδί».

Ξεχώρισαν οι πρεσβευτές και πρέσβειρες του No Finish Line Athens και των μεγάλων χορηγών του, Ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Τσαπατάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Κατερίνα Θάνου, Κώστας Φιλιππίδης, Βύρων Κοκκαλάνης, Σπύρος Ανδριόπουλος, Αναστασία Μαρινάκου, καθώς και τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ ανδρών, γυναικών και rising stars, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάνα Χριστινάκη, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Παναγιώτης Παγώνης, Τάσος Ροζακέας και της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, Τζίνα Λαμπρούση και Μαριαλένα Αρτακιανού.

Μοναδική όμως ήταν και η συνεισφορά και στήριξη διακεκριμένων ανθρώπων του θεάματος (μουσικής, θεάτρου, τηλεόρασης) όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Χρήστος Δάντης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με τους One, η Μπέσσυ Αργυράκη με τη Σοφία Αρβανίτη, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Γιώργος Λιβάνης, ο Άκης Δείξιμος, η Δάφνη Λόρενς, η Klavdia με τους Playmen, ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας, οι Lava και Ropex, ο τηλεπαρουσιαστής Νίκος Συρίγος και οι σεφ Γωγώ Δελογιάννη, Αλέξανδρος Παπανδρέου.

7peat για την Λιντίτα Χόκια και ρεκόρ διαδρομής για τον Στέφανο Πατεράκη στο 100h Elite Ultra Run!
Νικητής του αγωνιστικού υπερμαραθωνίου 100 ωρών στο 8ο No Finish Line Athens ήταν ο Στέφανος Πατεράκης που έκανε και ρεκόρ αγώνα με 501,4 χλμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Πορφυρόπουλος με 456,2 χλμ. προσφοράς, που ανέβηκε στην απονομή κρατώντας μια σημαία για τους Έλληνες του Πόντου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Συμεών Τσικρίκης με 434 χλμ.

Λακωνικός ο Στέφανος Πατεράκης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του nflathens.com:

«Η ευτυχία δε μπορεί και ούτε πρέπει να στηρίζεται πάνω στη δυστυχία των άλλων»!

Η συνήθης ύποπτη, Λιντίτα Χόκια ήταν η νικήτρια στις γυναίκες με συγκομιδή τα 361,9 χλμ. κάνοντας μάλιστα το… 7peat, ούσα και 6η στη γενική κατάταξη των Elite υπερμαραθωνοδρόμων. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Βασιλική Μπούγα με 282 χλμ. και 9η θέση στη γενική κατάταξη του 100h Elite Ultra Run.

Η μεγάλη νικήτρια του αγώνα για 7 συνεχόμενες χρονιές, Λιντίτα Χόκια υπογράμμισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη μου αυτή. Έρχομαι για αυτόν τον πολύ όμορφο αγώνα στην Αθήνα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας γιατί ο σκοπός είναι ιερός. Όσο είμαι καλά και όσο μπορώ θα είμαι εδώ και θα τρέχω στον αγώνα»!

Στις ομάδες όπου είχαμε πολύ μεγάλη αναμέτρηση για άλλη μία χρονιά μεταξύ της Γερμανικής Σχολής και του 7ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής με το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης. Την πρώτη θέση κατέλαβε τελικά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργαζόμενο με το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την περσινή νικήτρια Γερμανική Σχολή Αθηνών και στην τρίτη θέση την Εθνική Ασφαλιστική, που ήταν και η πρώτη ομάδα από τις εταιρείες.

8ο No Finish Line Athens: «Αυλαία» με πολλά ρεκόρ και μηνύματα αγάπης για τα παιδιά!


H Μαρία Ροβίθη και πάλι νικήτρια στο Lidl Woman Run 5χλμ., υπό το βλέμμα των Καπουτζίδη-Τσαπατάκη!

Ο πιο ένθερμος και πιστός υποστηρικτής της διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί» Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη, έδωσαν το σήμα της εκκίνησης στον παράλληλο αγώνα Lidl Woman Run 5χλμ., ενώ μαζί με την πρέσβειρα της εταιρείας και γνωστή σεφ Γωγώ Δελογιάννη, έκαναν και τις απονομές στις νικήτριες.

Ο αγώνας ήταν άκρως ανατρεπτικός με την Μαρία Ροβίθη να προηγείται για τέσσερις γύρους, τη Μαρίνα Αραμπατζή να την προσπερνάει κάποια στιγμή, όμως η Ροβίθη ήταν αυτή που βρήκε τις δυνάμεις και αντέδρασε για να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού με χρόνο 22:08.52 που είναι και νέο ρεκόρ αγώνα κάνοντας μάλιστα το back to back (ήταν νικήτρια και το 2023), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αραμπατζή, η οποία κατέρρευσε από την πίεση και τερμάτισε με χρόνο 22:20.57. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σταυρίνα Κοντραφούρη με επίδοση 22:51.88.

Η Μαρία Ροβίθη εξήγησε στο nflathens.com:

«Μπερδεύτηκα λίγο γιατί νόμιζα πως είχα τερματίσει νωρίτερα και γι αυτό χαλάρωσα στη διάρκεια του αγώνα, όμως μετά το κατάλαβα και κατάφερα να πάρω τη νίκη. Μου αρέσει πολύ αυτός ο αγώνας και γι αυτό έρχομαι κάθε χρόνο. Είμαι εδώ από την πρώτη ημέρα και θα χαρίσω πολλά παραπάνω χιλιόμετρα από τα 5 που έκανα σήμερα και αυτό ακριβώς είναι το νόημα!»

Ένας ακόμη ξεχωριστός αγώνας στο πρόγραμμα του 8ου NFL Athens ήταν και το Ζαγοράκι Kids Relays, που στηρίζει η ελληνική βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών Χήτος ΑΒΕΕ, ένα μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ παιδικών σκυταλοδρομιών, όπου περισσότερα από 300 παιδάκια αγωνίστηκαν στην ειδική πίστα που στήθηκε στην Αγορά του ΟΑΚΑ, παρουσία των γονιών τους και των προπονητών τους, αλλά και πρεσβευτών της διοργάνωσης διακεκριμένων πρωταθλητών-τριών όπως η Κατερίνα Θάνου, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Σπύρος Ανδριόπουλος.

8ο No Finish Line Athens: «Αυλαία» με πολλά ρεκόρ και μηνύματα αγάπης για τα παιδιά!

Στην κορυφή του 24h Elite Ultra Run οι Ιωάννης Πανταζής και Μάτα Κλησάρη!
Λίγη ώρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα των γυναικών πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός του 24h Elite Ultra Run όπου νικητής ήταν ο Ιωάννης Πανταζής καταγράφοντας 225,2 χλμ. με ρεκόρ αγώνα (κατέρριψε τα 201,2 χλμ. του Μικρογιαννάκη από το 2021), αφήνοντας στη 2η θέση τον Φώτη Μπελλάλη με 182,9 χλμ. ενώ 3ος ήταν ο Κωνσταντίνος Κουκούλης με 174,2 χλμ.

Ο Ιωάννης Πανταζής μιλώντας στο nflathens.com τόνισε:

«Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Θέλω όμως να σταθώ σε όλους τους εθελοντές που ήταν μέρα και νύχτα δίπλα μας και μας στήριζαν. Σκοπός της δράσης ήταν να συγκεντρώσουμε χιλιόμετρα για να μετατραπούν σε χρήματα για το Μαζί για το Παιδί. Η αλήθεια είναι πως ήθελα να κάνω κάτι δυνατό σήμερα οπότε χαίρομαι που έκανα το ρεκόρ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως η συνεισφορά όλων έχει τεράστια αξία»!

Στις γυναίκες η Μάτα Κλησάρη ήταν η νικήτρια με 181,9 χλμ. πετυχαίνοντας επίσης ρεκόρ αγώνα αλλά και το όριο πρόκρισης για το Σπάρταθλο καταλαμβάνοντας μάλιστα την 3η θέση στη γενική κατάταξη ανδρών-γυναικών. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Κωνσταντινίδου με 165,5χλμ., η οποία ήταν και 5η στη γενική κατάταξη, ενώ 3η ήταν η Νίκη Μιλάτου με 120,3χλμ.

Η Μάτα Κλησάρη αμέσως μετά την απονομή δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε τέτοια διοργάνωση και φυσικά με την επίδοση που έκανα στη πρώτη μου συμμετοχή σε τέτοιο αγώνα. Φοβερή εμπειρία και η διοργάνωση εξαιρετική. Του χρόνου θα ξαναέρθω για μεγαλύτερο ρεκόρ»!

Συνολικά οι δρομείς του 24ωρου υπερμαραθωνίου κατέγραψαν 5.447 χιλιόμετρα και τα βραβεία τους τα παρέδωσε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μαραθώνιο από το 1988 έως και σήμερα (36 χρόνια), Σπύρος Ανδριόπουλος.

8ο No Finish Line Athens: «Αυλαία» με πολλά ρεκόρ και μηνύματα αγάπης για τα παιδιά!

Μεγάλοι Χορηγοί του 8ου No Finish Line Athens είναι η Εθνική Ασφαλιστική και η Lidl Ελλάς.

Διακεκριμένοι χορηγοί είναι το Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών και ο όμιλος ANTENNA.

Επίσημοι χορηγοί είναι η ΜΕΒΓΑΛ, η Herbalife, η Ιαπωνική και η Crossover.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Παπαδοπούλου, η Barilla, η Algida, η Φιξ Άνευ και η Counterpain.

Διακεκριμένοι Υποστηρικτές είναι η εταιρεία δερματολογικών προϊόντων Frezyderm, οι πολυκινηματογράφοι Village Cinemas, το ξενοδοχείο Moxy Athens City, η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκίνησης Avis και η εταιρεία υπηρεσιών ταχυμεταφοράς ACS.

Επίσημοι Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες, Fiore, Εν Ολύμπω, Μπεγνής, Χαϊδεμένος και Instaride.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι Easy 97.2, Athens Voice και Sportsfeed.gr.

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.youtube.com/channel/UC9Vuy4T3024osQ34NnKfxJQ

https://www.tiktok.com/discover/no-finish-line-athens

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens/

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens στο: info@nflathens.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x