Στίβος

Ξανά Κόου στην προεδρία της WA

Ο Σεμπάστιαν Κόου θα είναι ξανά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως επιβεβαιώθηκε και τυπικά στις αρχαιρεσίες της WA την Πέμπτη.

Ο Σεμπάστιαν Κόου θα κάνει την τρίτη του θητεία ως πρόεδρος της WA, όπως επιβεβαιώθηκε και τυπικά στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού την Πέμπτη. Ο 66χρονος, πρώην «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 μέτρα, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του «ισχυρού» άνδρα στο Κογκρέσο το οποίο διεξήχθη στη Βουδαπέστη, δύο μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου.

Τις θέσεις των αντιπροέδρων κατέλαβαν ο Ισπανός Ραούλ Τσαπάδο, η συμπατριώτισσά του Χιμέρα Ρεστρέπο κι οι Αντίλ Σουμαριγουάλα (Ινδία) και Τζάκσον Τουγέι (Κένυα). Το εντυπωσιακό στη διαδικασία αφορά την εκλογή 11 γυναικών στις συνολικά 13 θέσεις μελών του συμβουλίου.

Αναλυτικά, τα 13 μέλη είναι οι: Γιόκο Αριμάρι (Ιαπωνία), Άννα Ρικάρντι (Ιταλία), Ανέτ Περβίς (Ν. Ζηλανδία), Ναουάλ Ελ Μουταουκάλ (Μαρόκο), Ναν Γουάνγκ (Κίνα), Άμπι Χόφμαν (Καναδάς), Νατάλια Ντομπρίνσκα (Ουκρανία), Σίλβια Μπάρλαγκ (Ολλανδία), Μπεατρίς Αγικόρου (Ουγκάντα), Γουίλι Μπανκς (ΗΠΑ), Άντι Πιλακόσκι (Φινλανδία), Σιντόνι Μάδερσιλν (Κέιμαν), Ντόνα Ρέινορ (Βερμούδες)

Το συμβούλιο θα πλαισιώσουν ένας άνδρας και μία γυναίκα μέλη της επιτροπής αθλητών κι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των πέντε ηπείρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x