Γενικά

WTT Feeder Ιταλίας: Άνετα στους «32» του απλού ο Γκιώνης

Εύκολα έκανε ο Παναγιώτης Γκιώνης το πρώτο βήμα στο κυνήγι της διάκρισης στο απλό του ιταλικού World Table Tennis Feeder, το οποίο είναι σε εξέλιξη στην Μπιέλα.

Την Πέμπτη, στον πρώτο γύρο του ιταλικού World Table Tennis Feederς στην Μπιέλα, ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν ένιωσε καμία πίεση απέναντι στον νεαρό Πορτορικανό Άνχελ Ναράνχο κι, επικρατώντας του με 3-0 σετ πέρασε στους «32».

Έτσι, την Παρασκευή ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, καθώς επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Άτταλος Νιαγκόλ Στογιάνοφ, νούμερο 124 στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι η ελληνική εκπροσώπηση στο τουρνουά της γειτονικής χώρας συνεχίζεται και στα διπλά, καθώς νωρίτερα την ίδια μέρα προκρίθηκαν στην πρώτη οκτάδα οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο διπλό ανδρών κι οι Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο διπλό μικτό.

Γκιώνης και Ναράνχο έχουν μόλις μία θέση απόσταση αυτή την εβδομάδα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο Γκιώνης είναι στο νούμερο 196 και ο Ναράνχο στο 195. Ωστόσο, ο πρωταθλητής μας ήταν εκ των προτέρων ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας του η σημερινή θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και γιατί έχει καλύτερη ποιότητα.

Αυτό αποδείχτηκε και στο τραπέζι. Ο Γκιώνης ήταν προσεκτικός και σταθερός και πήρε τα σετ χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει όταν ο 19χρονος από το Πουέρτο Ρίκο έχει μεγάλη δυσκολία απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Τα σετ: 11-4, 11-4 και 11-6

Μέσα στο 2023, ο Ναράνχο είχε τρία πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 του απλού σε τουρνουά νέων της WTT, δύο σε Youth Star Contender και ένα σε Youth Contender. Επίσης, ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα Καραϊβικής και πέμπτος στους αγώνες Κεντρικής Αμερικής κι Καραϊβικής.

Ο αγώνας του δεύτερου γύρου με τον Στογιάνοφ ορίστηκε για τις 15:40 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή στο τραπέζι 3. Ο Ιταλός στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 3-1 σετ τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x