Γενικά

WTT Feeder Ιταλίας: Κρίνονται σήμερα οι προκρίσεις στα κυρίως ταμπλό για τα ελληνικά χρώματα

Στο απλό ανδρών, βρίσκονται στον 2ο προκριματικό γύρο ο Κωνσταντινόπουλος, ο Αγγελάκης και ο Σγουρόπουλος, ο οποίος επικράτησε το μεσημέρι του Σταματούρου στην ελληνική «μονομαχία».

Στην πόλη Μπιέλα άρχισε σήμερα 12/12 το World Table Tennis Feeder της Ιταλίας. Για τα γαλανόλευκα χρώματα περιλάμβανε τρεις αγώνες και αύριο Τετάρτη 13/12 είναι η καθοριστική μέρα στην προσπάθεια των περισσότερων αθλητών μας να πάρουν την πρόκριση στα κεντρικά ταμπλό των ατομικών αγωνισμάτων. Στο απλό ανδρών κατ' αρχάς, βρίσκονται στον 2ο προκριματικό γύρο ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος επικράτησε το μεσημέρι του Γιώργου Σταματούρου στην ελληνική «μονομαχία». Εάν περάσουν δύο γύρους ακόμα προκρίνονται στο ταμπλό των «64», όπου βρίσκεται απευθείας ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στο διπλό ανδρών σημείωσαν θετικό αποτέλεσμα οι Κωνσταντινόπουλος/Σγουρόπουλος κι επίσης αύριο αγωνίζονται για την πρόκριση στο ταμπλό των «16». Τέλος, τρία ακόμα ελληνικά ζευγάρια διεκδικούν είσοδο στον 1ο γύρο σε διπλό ανδρών, διπλό γυναικών και διπλό μικτό, ενώ την Πέμπτη αρχίζει το κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών όπου μετέχουν οι Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ελισάβετ Τέρπου (εδώ δεν γίνεται προκριματική φάση).

Η πρεμιέρα στο τελευταίο Feeder του 2023 επιφύλαξε την ξεχωριστή «κόντρα» των βασικών αθλητών της εθνικής μας ομάδας Σταματούρου και Σγουρόπουλου. Σε θεαματικό αγώνα, που είχε και ζωντανή κάλυψη στο ίντερνετ, οι πρωταθλητές Ελλάδας των τελευταίων ετών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με νικητή τον Σγουρόπουλο. Πήρε τα δύο πρώτα σετ με διαφορά, ο Σταματούρος μείωσε σε 2-1 και μετά προηγήθηκε στο 4ο σετ, ώσπου ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε με 3-1 (11-4, 11-6, 7-11, 11-8).

Επίσης στον 1ο προκριματικό ο Κωνσταντινόπουλος είχε εύκολο έργο απέναντι στον Φεντερίκο Γκιάρντι από το Σαν Μαρίνο και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-3, 11-9, 11-4).

Ο Αγγελάκης αφού προχώρησε χωρίς αγώνα αντιμετωπίζει αύριο στον 2ο γύρο τον Γάλλο Τζουλ Καβάιγ (στις 11:00 Ελλάδας στο τραπέζι 2). Ο Σγουρόπουλος αντιμετωπίζει τον Ιταλό Αντονίνο Αμάτο, που επίσης έχει δελτίο στον Ολυμπιακό (12:45, τραπέζι 3) και ο Κωνσταντινόπουλος τον Σλοβένο Πέτερ Χρίμπαρ (11:35, τραπέζι 2).

Πάντα στο απλό έγιναν και οι κληρώσεις του 1ου γύρου. Στους άνδρες ο Γκιώνης θ' αναμετρηθεί με τον Άνχελ Ναράνχο από το Πουέρτο Ρίκο. Στις γυναίκες η Παπαδημητρίου θ' αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν, η Τέρπου τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου και η Τόλιου τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν.

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά μέσα από το κανάλι της WTT στο youtube κι εκεί βρίσκετε τα λινκ για κάθε ένα από τα τέσσερα τραπέζια.

Στο διπλά ένα ματς περιλάμβανε η πρώτη μέρα για τα ελληνικά χρώματα. Ήταν στο διπλό ανδρών όπου στον 1ο προκριματικό γύρο οι Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος απέκλεισαν τους Λορέντσο Ράγκνι/Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο με 3-0 σετ (11-6, 11-6 11-5). Αύριο συναντούν το 1ο φαβορί αυτού του ταμπλό, τους Νιγηριανούς Ορόκ Ετίμ/Αζίζ Σολάνκε για την πρόκριση στο ταμπλό (17:45, τραπέζι 3). Οι Γκιώνης/Αγγελάκης είχαν bye στον 1ο προκριματικό και διεκδικούν τον ίδιο στόχο κόντρα στους Αντρέα Πούππο/Μάρκο Καπούκιο από την Ιταλία (17:45, τραπέζι 2).

Στο διπλό γυναικών και τον μοναδικό προκριματικό γύρο οι Τόλιου/Παπαδημητρίου αγωνίζονται απέναντι στις Γιαπωνέζες Ασούκα Σασάο/Μιζούζου Τακέγια (13:20, τραπέζι 1).

Στα προκριματικά του διπλού μικτού οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου εμφανίζονται ως 1ο φαβορί να έχουν bye και να περνούν στο ταμπλό. Ο Αγγελάκης με την Τόλιου επιδιώκουν την είσοδο στο ταμπλό απέναντι στους Γιαν Βαλέντα/Ζντένα Μπλάσκοβα από την Τσεχία (16:00, τραπέζι 1).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EUROPE TROPHY

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) ανακοίνωσε τις 12 ομάδες, που μαζί με τον Παναθηναϊκό προκρίθηκαν στην τελική φάση του Europe Trophy ανδρών. Ο Παναθηναϊκός με την αήττητη πρωτιά στον όμιλο στη Μάλτα ανακηρύχτηκε νικητής στη region IV/E και του έγινε και σχετική απονομή. Όλες οι ομάδες όπως αναφέρονται στην ETTU.

Grand Final qualifier men:

Lille Metropole TT (FRA) (Winner region I)
De Boer Taverzo (NED) (Runner-up region I)
Eskilstuna BTK (SWE) (Winner region II)
Poytatennis Espoo (FIN) (Runner-up region II)
STK Vyhne (SVK) (Winner region III/C)
SK Vydrany (SVK) (Runner-up region III/C)
TJ Geolog Roznava (SVK) (Winner region III/D)
KAP-OFF (TUR) (Runner-up region III/D)
Panathinaikos A.C. (GRE) (Winner region IV/E)
ASD TT Santa Tecla Nulvi (ITA) (Winner region IV/F)
TTC RADNICKI 1972 BEOCIN (SRB) (3rd place region IV)
Arteal TDM (ESP) (Winner region V)
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x