Θαλάσσια Σπορ

Αέρας στα πανιά των «φουνταριστών»

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας στο windsurfing, Βύρων Κοκκαλάνης, καθώς και ο προπονητής του Δημήτρης Πηλιχός ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό».

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας στο windsurfing (RS:X), Βύρων Κοκκαλάνης, καθώς και ο προπονητής του Δημήτρης Πηλιχός ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό», με τον Μηνά Τσαμόπουλο.

Ο αθλητής μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, που όμως τον ωρίμασε πολύ, γεγονός που φάνηκε και στις επιτυχίες της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Βύρωνας Κοκκαλάνης: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα, με ωρίμασε αρκετά. Γι αυτό και η επόμενη χρονιά ήταν ιδανική για μένα»Σ’ αυτό το σημείο έκανε παρέμβαση ο προπονητής του, Δημήτρης Πηλιχός, τονίζοντας πως στην Ολυμπιάδα δεν ήταν για την 6η θέση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Ολυμπιάδα υπήρχαν δυσκολίες. Τα σκάφη ήταν με λοταρία, έπρεπε να βάλεις χρήματα και δεν επιτρεπόταν να πάρεις τα δικά σου κι έτσι ήμασταν άτυχοι με το σκάφος που είχαμε και σίγουρα δεν ήμασταν για μόνο την 6η θέση».

Δημήτρης Πηλιχός: «Το επίπεδο που έχει φτάσει ο Βύρωνας αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι απλό. Μπορεί μετά τη λήξη της συνεργασίας μας με τον χορηγό μας, Πάρη Κασιδόκωστα, οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες, όμως δε θα άλλαζε την Ελλάδα με τίποτα.»

«Στην Ελλάδα ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο όλοι μας. Αν όμως κάτσουμε ως έλληνες να κάνουμε την αυτοκριτική μας τι είναι αυτό που μας μένει πέρα απ’ τον πολιτισμό; Ο αθλητισμός. Το να βλέπεις την ελληνική σημαία να ανεβαίνει είναι μεγάλη τιμή γι αυτό και δε πρέπει αυτοί που τη κρατάνε ψηλά να μην έχουν τη στήριξη που τους αναλογεί από το κράτος. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη της ελληνική ομοσπονδία».

Βύρωνας Κοκκαλάνης: «Ο πατέρας μου ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το windsurfing στην Ελλάδα και ήταν αυτός που με πήρε από το χέρι και με πήγε στη Βάρκιζα για να ξεκινήσω κι εγώ».

«Είναι μεγάλη παρεξήγηση να νομίζεις πως η Ελλάδα δεν έχει κύματα. Στη Κρήτη με τους βοριάδες που έχει δε χρειάζεσαι καν πανί, σου αρκεί η σανίδα.

Δημήτρης Πηλιχός«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, τον «θρύλο των προέδρων» όπως τον λέω, Παντελή Παυλίδη».

Βύρωνας Κοκκαλάνη «Να ευχαριστήσουμε και τον Πάρη Κασιδόκωστα για τη μεγάλη ώθηση που μας έδωσε».

Επιμέλεια: Μυρτώ Γιαννακάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x