Κολύμβηση

Ακόμα πιο ψηλά το 2ο Oceanman Greece (pics)

Για δύο ημέρες το γραφικό Λιμένι γέμισε με κολυμβητές επαγγελματίες και μη, οι οποίοι απόλαυσαν μαζί με τους θεατές μία άρτια και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη το Oceanman Greece στο Λιμένι της Μάνης, ένα διήμερο (30 Ιουνίου-1η Ιουλίου) κολυμβητικών αγώνων 2, 5 και 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας (open water), στους οποίους συμμετείχαν πάνω από 700 κολυμβητές ηλικίας από 12 έως 67 ετών από 33 χώρες!

Οι αγώνες ξεκίνησαν εντυπωσιακά το Σάββατο με τη σκυταλοδρομία 3Χ500 στην οποία συμμετείχαν 34 ομάδες, ανδρών, γυναικών και μεικτές. Η νικήτρια ομάδα ανδρών (Δημήτρης Σταματίου-Παναγιώτης Δημόπουλος και Γρηγόρης Σουβατζόγλου) τερμάτισε σε χρόνο 18’ 18’’, αντίστοιχα στην ομάδα των γυναικών κέρδισαν οι Lai Kwan- Alana Zaharah- Chui Kaharudin από την Μαλαισία με χρόνο 23’18’’.
Τέλος, στην μεικτή ομάδα ανδρών και γυναικών οι Katie -Lorenzo- Kapellos από την Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 19’33’’.
Όσοι βρέθηκαν στον πανέμορφο κόλπο της νότιας Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να κάνουν… σκάουτ και τους Oceanman του μέλλοντος καθώς τα πιτσιρίκια που συμμετείχαν στον αγώνα Oceankid υπήρξαν εντυπωσιακά.

inner

Οι κολυμβητές που πήραν μέρος στους αγώνες της Κυριακής είχαν με το μέρος τους και τον καιρό, καθώς οι συνθήκες υπήρξαν ιδανικές και βοήθησαν στο μέγιστο τις επιδόσεις τους.

Στη «μικρή» απόσταση των 2km συμμετείχαν συνολικά 260 αθλητές. Την καλύτερη επίδοση ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας σημείωσε στους άνδρες ο Σπύρος Αρνιακός καλύπτοντας την απόσταση σε 32’41’’. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση overall κέρδισε η Ρωσίδα Evgeniya Polonskaya με χρόνο 34’59’’.

Στην απόσταση των 5km (half Οceanman) ξεχώρισε στους άντρες ο παλιός πρωταθλητής κολύμβησης Βασίλης Δεμέτης σημειώνοντας χρόνο 1:08’53’’. Στις γυναίκες πέρασε πρώτη την αψίδα η Sammy Girle με το χρονόμετρο να σταματά στη 1:19’35’’.

Ο κολυμβητικός μαραθώνιος των 10km προσέλκυσε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές μεγάλων αποστάσεων. Oceanman Greece 2018 από την κατηγορία των elite αθλητών αλλά και στην overall κατηγορία αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μάρκος με 2:17’38’’. Στις γυναίκες overall νικήτρια η Ρωσίδα Kristina Kochetkova με χρόνο 2:27’34’’, ενώ στην κατηγορία elite κυριάρχησε η Κατερίνα Γκιώνη με επίδοση 2:27’44’’.

inner

Ο αγώνας στο Οίτυλο αποτέλεσε και το «διαβατήριο» για τον τελικό της σειράς Oceanman 2018, ο οποίος θα διεξαχθεί 8-11 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι. Σε αυτόν τον αγώνα απόστασης 10 Km μπορούν να πάρουν μέρος και να συναγωνιστούν με κορυφαίους κολυμβητές ανά τον κόσμο, όσοι βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα ανά ηλικιακή κατηγορία.

inner

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το 2ο Oceanman Greece που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η WayOut Adventures, ήταν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση της φυσικής ομορφιάς του Οίτυλου σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή έγινε μέσω των βίντεο και των φωτογραφιών στα social media τόσο των αθλητών που έλαβαν μέρος όσο και των ανθρώπων που παρακολούθησαν την διοργάνωση.

Η WayOut Adventures έχοντας στο πλευρό της την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το δήμο Ανατολικής Μάνης, τον ΕΟΤ, τον σύλλογο Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης Αρεόπολη και το Mani Water Sports έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, θέτοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x