Γενικά

Ακυρώνονται τα διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ 2020-2021

Την απόφαση να ακυρώσει όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 πήρε το ΔΣ της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Η απόφαση να ακυρωθούν όλα τα φετινά διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ ήταν εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ, με βάση τη συνεχιζόμενη καραντίνα και την έλλειψη πια των απαραίτητων χρονικών περιθωρίων και αυτή επικυρώθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της διοίκησης.

Η πρόθεση της ΕΦΟΕπΑ είναι να πραγματοποιήσει τα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα (σε ομαδικά και ατομικά, αλλά χωρίς προκριματικές φάσεις), αρκεί βέβαια να δρομολογηθούν οι ευχάριστες εξελίξεις μετά το Πάσχα και να ανοίξει πάλι η αθλητική δραστηριότητα γύρω στα μέσα Μαΐου.

Σε αυτήν την περίπτωση το πλάνο είναι να επαναρχίσουν οι αγώνες μετά τα μέσα Ιουνίου με πρώτη διοργάνωση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Ο πρώτος σχεδιασμός που είχε κάνει η Ομοσπονδία μέσα στην περίοδο της καραντίνας δεν βρήκε έδαφος να προχωρήσει κι όλος ο κόσμος του αθλήματος ελπίζει να καταστεί, έστω τώρα, δυνατή η επανεκκίνηση, ώστε να μη χαθεί εντελώς η χρονιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις της διοίκησης στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για το άθλημα που έστειλε πρόσφατα.

Επιγραμματικά, οι αποφάσεις του ΔΣ:

Ακυρώνονται τα διασυλλογικά πρωταθλήματα 2020-2021. Την περίοδο 2021-2022 θα έχουν την ίδια μορφή, δηλαδή θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι σε εθνικές κατηγορίες.

Διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων, εφόσον επαναρχίσουν οι προπονήσεις στα σωματεία, μέχρι τα μέσα Μαΐου. Μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο το Πανελλήνιο της μεγάλης κατηγορίας.

Σχεδιασμός να γίνουν:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων από την Παρασκευή 25 μέχρι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων-νεανίδων από την Παρασκευή 9 μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πηγαίνει για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα για το σαββατοκύριακο 11-12 του μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x