Στίβος

Αλλαγές σε οριζόντια άλματα και ρίψεις στο φετινό Diamond League

Λίγο πριν το τέλος του 2021, η WA ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των οριζόντιων αλμάτων και των ρίψεων στα φετινά μίτινγκ του Diamond League.

Η WA ανακοίνωσε την Πέμπτη αλλαγές στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις στο φετινό Diamond League. Έτσι, η πρώτη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με το νικητή των αγώνων, ο οποίος θα προκύπτει από το σύνολο των προσπαθειών και όχι από την τελευταία προσπάθεια, όπως συνέβαινε την περασμένη σεζόν.

Παράλληλα, για την ενίσχυση και την προβολή των συγκεκριμένων αγωνισμάτων η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου προχώρησε και σε μια σειρά αλλαγών. Ο αγώνας θα ξεκινάει με τον αθλητή ή την αθλήτρια που έχει την καλύτερη επίδοση. Μετά το τρίτο άλμα θα συνεχίζουν οι οκτώ με τις καλύτερες επιδόσεις και θα γίνεται ξανά κατάταξη, ώστε στην τέταρτη προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου εκείνος που προηγείται.

Στον έκτο γύρο θα συμμετάσχουν οι τρεις αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις, με τον καλύτερο να αρχίζει πρώτος και να ακολουθούν οι δύο άλλοι. Στο διάστημα, όπου θα εκτελούνται οι έκτες και τελευταίες προσπάθειες, θα σταματά η δράση στα υπόλοιπα αγωνίσματα που διεξάγονται την ίδια στιγμή στο στάδιο, ώστε η προσοχή των θεατών και οι τηλεοπτικές κάμερες να είναι στραμμένες στους συγκεκριμένους αθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x