Γενικά

Άμεσος αποκλεισμός για Σγουρόπουλο στο τσέχικο Οπεν

Τα εμπόδια από την Κίνα είναι πάντοτε πολύ ψηλά για τους Έλληνες διεθνείς απ’ όποιες ηλικίες κι από όποια σειρά δυναμικότητας κι αν προέρχονται.

Αυτό φάνηκε και την Τρίτη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στον πώτο προκριματικό γύρο του απλού πινγκ πονγκ ανδρών στο World Tour της Τσεχίας στο Όλομουτς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Κ21 ηττήθηκε με 4-0 σετ από τον Κινέζο Ζου Λινφένγκ και αποκλείστηκε άμεσα από τη συνέχεια.

Στις πολλές στιγμές πίεσης από τον Σγουρόπουλο βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει, γενικά επέβαλε το παιχνίδι του και νίκησε με ευρύ σκορ. Ο πρωταθλητής μας μπορούσε σίγουρα να γίνει πιο ανταγωνιστικός, ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλός και βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα και τσεκάρει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μέσα από τόσο δυνατά τεστ.

Στο ματς του προκριματικού γύρου, ο Ελευσίνιος πρωταθλητής έκανε ιδανικό ξεκίνημα όταν προηγήθηκε με 5-1. Δέχτηκε την ισοφάριση 7-7, αργότερα έσωσε στα σερβίς του δύο σετ μπολ από 8-10, αλλά τελικά έχασε το σετ στην παράταση. Στο δεύτερο σετ, ο Κινέζος ξέφυγε με συνεχόμενους πόντους μετά το 3-3 και αξιοποίησε τη διαφορά.

Στο τρίτο σετ, το αρχικό 3-0 έγινε 4-9 για τον Λινφένγκ. Ο Σγουρόπουλος μείωσε σε 9-7, υποχρέωσε τον αντίπαλο να πάρει τάιμ άουτ και αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 9-9. Ξανά, όμως, έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να πάρει το σετ και κάπου εκεί κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι. Μείωσε και στο τέταρτο σετ από 4-9, αλλά δεν μπόρεσε να «γυρίσει» την κατάσταση.

Γενικά, είχε πρόβλημα στην υποδοχή και στο ανοιχτό παιχνίδι όταν ο Κινέζος τον πήγαινε πίσω με τις επιθέσεις του κι έστελνε την μπάλα σε δύσκολα σημεία. Από την άλλη, εκμεταλλεύτηκε πολύ το σερβίς του, αλλά αυτό δεν έφτανε.


Τα σετ: 10-12, 5-11, 11-13 και 8-11.

Η παρουσία του Σγουρόπουλου στο Οπεν της Τσεχίας συνεχίζεται την Τετάρτη με το διπλό ανδρών. Με τον Ρουμάνο συμπαίκτη του, Κριστιάν Πλετέα, κληρώθηκαν στον πρώτο προκριματικό γύρο με τους Βραζιλιάνους Έρικ Τζούτι/Γκουστάβο Τσουμπόι. Αν νικήσουν, τότε στον καθοριστικό δεύτερο προκριματικό γύρο θ’ αντιμετωπίσουν τον νικητή από τον αγώνα Ντιμίτρι Οβτσάροφ/Ρικάρντο Γουόλτερ (Ρωσία/Γερμανία)-Κιρίλ Γερασιμένκο/Αντρέας Λεβένκο (Καζακστάν/Αυστρία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x