Θαλάσσια Σπορ

Ανακατατάξεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ στο Ν.Ο.Θ.

Στο μεταξύ, εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο των αγώνων εμφανίστηκε η αντιπρόεδρος της International Optimist Dinghy Association (IODA), υπεύθυνη για την Ευρώπη, Κάρμεν Κάσκο.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε τη δεύτερη μέρα αγώνων του όπεν ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Όπτιμιστ, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Στα αγόρια, ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ιάσωνας Παναγόπουλος έχασε έδαφος και βρέθηκε εκτός βάθρου. Στη μοναδική ιστιοδρομία, που έγινε κατέλαβε την 20η θέση και υποχώρησε στη γενική κατάταξη στην 6η θέση με 25 βαθμούς ποινής.
Την κούρσα οδηγεί πλέον ο Ισπανός Νίκο Παλάου Εσπινάρ με 8β.π. Δεύτερος είναι ο Ιταλός Γέσπερ Κάρλσεν (13β.π.) και τρίτος ο Ισπανός Ίκερ Πινόλ (15β.π.)

Στα κορίτσια έγιναν δυο ιστιοδρομίες. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε η Ουκρανή Όλια Λουμπιάνσκα, η οποία αναρριχήθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 11 βαθμούς ποινής.

Την ακολουθούν δυο Ιταλίδες: η Μαρία Σιλβέστρι με 12β.π και η Σοφία Μπομαρτίνι με 13β.π.

Από ελληνικής πλευράς, το καλύτερο πλασάρισμα έχει η Δέσποινα Θεοδωρακοπούλου, που είναι στην 12η θέση με 32β.π.

Στο μεταξύ, εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο των αγώνων εμφανίστηκε η αντιπρόεδρος της International Optimist Dinghy Association (IODA), υπεύθυνη για την Ευρώπη, Κάρμεν Κάσκο, η οποία παρακολουθεί δια ζώσης το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Στο πέρασμα των αιώνων, η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε ναυτικούς από διάφορες γωνιές του πλανήτη, καλλιεργώντας μια πλούσια ναυτική κληρονομιά που έχουμε το προνόμιο να γιορτάζουμε σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη, που σας καλωσορίζω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist 2023. Είναι το τρίτο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά το 1999 και το 2007», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Όλοι σας αξίζετε να είστε εδώ, καθώς προπονηθήκατε σκληρά για να πάρετε μια θέση σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Η διοργάνωση υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, με σκληρό ανταγωνισμό, συναδελφικότητα αλλά και τη δημιουργία ισόβιων φιλιών. Είθε οι άνεμοι να είναι ευνοϊκοί, οι θάλασσες να είναι ευγενικές και οι συνθήκες πλεύσης να μην είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετικές. Διασκεδάστε και ας απολαύσουμε ιστιοπλοΐα στον Θερμαϊκό κόλπο του Αιγαίου».

Δείτε εδώ τα highlights της πρώτης μέρας των αγώνων:



Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες διεξάγονται σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχουν το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.
Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.ncth.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x