Στίβος

Κορυφαίοι Ντουπλάντις, Ινγκεμπρίγκτσεν κα Μπολ από ΕΑ

Οι Μόντο Ντουπλάντις, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και Φέμκε Μπολ είναι οι κορυφαίοι αθλητές στίβου της Ευρώπης για το 2022, όπως ανακοίνωσε η ΕΑ το Σάββατο στην ετήσια γιορτή της στα γραφεία της.

Οι Μόντο Ντουπλάντις και Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου του 2022 στην ψηφοφορία που διενέργησε η ΕΑ και μοιράστηκαν το σχετικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού στη διάρκεια του ετήσιου gala που έλαβε χώρα στα γραφεία της το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Σουηδός επικοντιστής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα και στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου σε Όρεγκον και Μόναχο αντίστοιχα, ενώ ο Νορβηγός πρωταθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων πήρε χρυσά μετάλλια σε 1.500 και 5.000 μέτρα σε αμφότερες τις διοργανώσεις.

Νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών ήταν η Φέμκε Μπολ, η οποία, επίσης, παρέλαβε το βραβείο της στην εκδήλωση. Η Ολλανδέζα σούπερ σταρ των 400 μέτρων με εμπόδια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην απόσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και τρία χρυσά, ένα στη συγκεκριμένη απόσταση, ένα στα 400 μέτρα κι ένα στα 4Χ400 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Δεύτερη στην ψηφοφορία ήταν η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ και τρίτη η Ναφισάτου Τιάμ.

Στις δύο κατηγορίες ήταν υποψήφιοι και οι Μίλτος Τεντόγλου, που έμεινε τελικά τρίτος, και Ελίνα Τζένγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x