Γενικά

Αναχωρούν για το Νόβι Σαντ και το τελικό στάδιο του Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών οι Σάρισες

Πήρε πολλές αναβολές, εξαιτίας του κορωνοϊού, όμως το πιο ουσιαστικό είναι ότι δεν ματαιώθηκε και τώρα πλησιάζει η ώρα για τη διεξαγωγή του σε ειδικές συνθήκες.

Το Europe Cupτης περιόδου 2020-2021 (μέχρι πρότινος ETTU Cup και πιο παλιά γνωστό ως «Νάνσι Έβανς»), το δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην επιτραπέζια αντισφαίριση, διεξάγεται για τις γυναίκες, 6=9 Μαΐου στο Νόβι Σαντ της Σερβίας και αφορά κατευθείαν το τελικό στάδιο.

Πρώτη και δεύτερη φάση ακυρώθηκαν, 12 ομάδες συγκεντρώνονται σε ένα γυμναστήριο για ν’ αγωνιστούν χωρίς κόσμο και σε συνθήκες «φούσκας» και ανάμεσά τους θα είναι και οι Σάρισες Φλώρινας. Η βορειοελλαδίτικη ομάδα θα είναι άλλη μία χρονιά η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επιστρέφει στα τραπέζια μετά από την πολύμηνη απραξία και θα επιδιώξει αξιόλογες εμφανίσεις κι ένα καλό πλασάρισμα.

Περίμενε καιρό αυτήν τη στιγμή, δεδομένου ότι είχε οριστεί και ως διοργανώτρια ομίλου στην αρχή της σεζόν και, παρά τις δυσκολίες, που έφεραν σε όλα τα σωματεία οι αρνητικές εξελίξεις από την πανδημία, ήθελε να ζήσει οπωσδήποτε αυτήν την εμπειρία και να μετρήσει δυνάμεις.

Η αποστολή αναχωρεί την Τρίτη του Πάσχα για την πόλη της Σερβίας και τη συγκροτούν οι αθλήτριες Λιου Τζούντιθ, Ρομάν Λε Σκουρ, Χρυσή Φωτιάδου, ο προπονητής Λίβιου Πρεντόακα, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Λυγούρας, και ο ταμίας, Γιώργος Καλογήρου.

Επίσης, σημαντικό για το άθλημα είναι ότι στην τελική φάση τουEurope Cup θα πάρει μέρος και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, η Κατερίνα Τόλιου, με τη φανέλα της ιταλικής Νορμπέλο.

Όλες τις τελευταίες ημέρες, οι Σάρισες δημοσιεύουν τα νέα για τη διοργάνωση και σήμερα ανάρτησαν στον ιστότοπό τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ρεπορτάζ με την προαναγγελία του ταξιδιού και των αγώνων. Για την αποστολή σημειώνουν ότι οι δύο Γαλλίδες αθλήτριες θα πάνε αεροπορικώς από το Παρίσι στο Βελιγράδι και μετά οδικώς στο Νόβι Σαντ και τα υπόλοιπα μέλη οδικώς από τη Φλώρινα προς τη γειτονική χώρα και τον τόπο διεξαγωγής του Europe Cup.

«Όλα τα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ πριν την αναχώρηση και θα υποβληθούν και σε rapid test κατά την άφιξη στο Νόβι Σαντ. Το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης είναι πολύ αυστηρό και απαιτεί την διεξαγωγή των αγώνων σε συνθήκες ‘φούσκας’, δηλαδή οι αποστολές θα περιοριστούν στο ξενοδοχείο και στο στάδιο των αγώνων («Spens Arena»). Στο ξενοδοχείο έχει δημιουργηθεί ιατρικό κέντρο, όπου θα διεξάγονται οι ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα στο ξενοδοχείο, παρουσία ενός εκπροσώπου κάθε ομάδας.

Οι 12 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών, με βάση την κατάταξη της ETTU. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα περάσουν στα «νοκ άουτ». Οι αγώνες θ’ αρχίσουν την Πέμπτη 6/5 και θα ολοκληρωθούν με τον μεγάλο τελικό την Κυριακή 9/5», αναφέρουν στο ρεπορτάζ οι Σάρισες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x