Γενικά

Άνοδος 72 θέσεων για τον Γκιώνη στο παγκόσμιο ranking list με τη 2η θέση στο ιταλικό Feeder

Παίρνοντας 90 βαθμούς με τη 2η θέση στο απλό του ιταλικού όπεν ανέβηκε στο νούμερο 124 του κόσμου από το 196 της περασμένης εβδομάδας!

Βλέπει άμεσα και στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης ο Παναγιώτης Γκιώνης το μεγάλο όφελος από την εξαιρετική πορεία του στο World Table Tennis Feeder της Ιταλίας, που ολοκληρώθηκε προχτές 17/12 στην πόλη Μπιέλα. Στο εβδομαδιαίο ranking list νούμερο 51 στο 2023, που ανακοίνωσε σήμερα 19/12 η ITTF, ο τοπ αμυντικός έκανε... εκτόξευση 72 θέσεων. Παίρνοντας 90 βαθμούς με τη 2η θέση στο απλό του ιταλικού όπεν ανέβηκε στο νούμερο 124 του κόσμου από το 196 της περασμένης εβδομάδας! Είναι εξέλιξη, που σαφώς τον κάνει και πιο δυνατό στην προσπάθειά του για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς πέρα από το Προολυμπιακό τουρνουά μετρούν και οι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Στον ίδιο τομέα είχαν μικρό ή μεγαλύτερο «κέρδος» οι περισσότεροι από τους Έλληνες αθλητές, που αγωνίστηκαν στην Ιταλία, άσχετα αν αποκλείστηκαν στα προκριματικά του απλού. Για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που με παρτενέρ τον Γκιώνη έζησε τη σπουδαιότερη διάκρισή του με τη 2η θέση στο διπλό ανδρών, ανέβηκε 13 θέσεις, ο Γιάννης Σγουρόπουλος 19 και η Ελισάβετ Τέρπου 30.

Ο Γκιώνης πλησίασε το τέλειο στη γειτονική χώρα αναφορικά και με τη συγκομιδή βαθμών. Η πρωτιά έδινε 125 βαθμούς, τελικά μετά την ήττα στον αμφίρροπο τελικό με τον Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα πήρε 90, που επίσης αποτελεί θαυμάσιο απολογισμό και καλύπτει τις προσδοκίες του. Πηγαίνοντας στο νούμερο 124 έχει συνολικά 157 βαθμούς και από τον νέο χρόνο θα συνεχίσει την πολύ δύσκολη προσπάθειά του με απώτερο σκοπό την 6η πρόκριση σε ολυμπιακό τουρνουά.

Στο ίδιο r.l. ο Αγγελάκης παραμένει 2ος Έλληνας. Στην Ιταλία αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του απλού, όμως πήρε 2 βαθμούς και μετακινήθηκε 13 θέσεις προς τα πάνω. Είναι πλέον στο νούμερο 325 με 25 βαθμούς στο σύνολο. Ο Σγουρόπουλος επίσης σταμάτησε στον 2ο προκριματικό. Με τους 2 βαθμούς ανέβηκε 19 θέσεις και τώρα είναι στο νούμερο 351. Επανήλθε στους πίνακες ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που είχε χάσει κι αυτός στον 2ο προκριματικό του απλού και βρίσκεται στο Νο 879, ενώ ο Γιώργος Σταματούρος, ο οποίος είχε αποκλειστεί στον 1ο προκριματικό, «κέρδισε» 4 θέσεις με τον 1 βαθμό που πήρε (Νο 465).

Στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών η σταθερά πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, ήταν η μόνη εκπρόσωπος στο ιταλικό Feeder, που είχε πτώση. Ελάχιστη βεβαίως, καθώς με τον αποκλεισμό της στον 1ο γύρο του απλού υποχώρησε μία θέση. Πήρε 2 βαθμούς μετά την Μπιέλα και με 51 στο σύνολο είναι στο νούμερο 226 από το 225 της περασμένης εβδομάδας.

Στον γύρο των «64» του απλού είχαν ηττηθεί και οι άλλες δύο διεθνείς μας, που αγωνίστηκαν στη γειτονική χώρα και πήραν επίσης από 2 βαθμούς. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βρέθηκε στο νούμερο 372 με άνοδο 8 θέσεων (15 βαθμοί συνολικά) και η Τέρπου στο Νο 395 ανεβαίνοντας 30 θέσεις (12 βαθμοί).

ΕΧΑΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ EUROPE CUP H ΜΠΟΓΚΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη στο μεταξύ, ολοκλήρωσε με ήττα, όπως αναμενόταν, την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια στο Europe Cup. Την ώρα που ο Γκιώνης κυνηγούσε το τρόπαιο στην Ιταλία, το πολωνικό κλαμπ αγωνιζόταν την Κυριακή 17/12 στη Γερμανία κόντρα στη Νόι Ουλμ για την 6η και τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ Β. Αν και εντός έδρας είχε χάσει στο όριο με 3-2 ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ απέναντι στο φαβορί του γκρουπ. Δεν φάνηκε κιόλας να πιστεύει στην ανατροπή κι έχασε 3-0 χωρίς να πάρει σετ. Έτσι κατέλαβε με 6 βαθμούς τη 2η θέση πάνω από την τσέχικη Οστρόφ και πηγαίνει στο ταμπλό του Europe Cup.

Η Νόι Ουλμ αήττητη και με 8 βαθμούς έγινε η 3η ομάδα μετά τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και την αυστριακή Wiener Neustadt, που εξασφαλίζει θέση στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο είναι να γίνει 31/03 και 01/04 στο Saarbrucken της Γερμανίας. Στον προχτεσινό αγώνα ο Σουηδός Τρουλς Μέρεγκαρντ νίκησε με 3-0 σετ τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόφσκι κι αργότερα ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ με το ίδιο σκορ τον Πολωνό Μίλος Ρετζίμσκι και ο Νιγηριανός Κουάντρι Αρούνα, επίσης με 3-0 τον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x