Στίβος

Άπειρα respect: Ο 50άρης Μπραγάδο πάει για όγδοη φορά σε Ολυμπιακούς

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 50 ήταν όγδοος στα 50χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο της Ντόχα και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έβδομη φορά.

Μπορεί να μην ήταν πρώτος, να μην πήρε καν μετάλλιο, μπορεί να έκανε όπως δήλωσε ο ίδιος μια από τις χειρότερες κούρσες στην καριέρα του, αλλά έγραψε ή μάλλον συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο λόγος για τον Χεσούς Άνχελ Γκαρθία Μπραγάδο, ο οποίος 19 μέρες πριν κλείσει μισό αιώνα ζωής τερμάτισε όγδοος στα 50χλμ. βάδην και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ισπανός βαδιστής θα βρεθεί στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού για όγδοη φορά στην καριέρα του, καθώς δεν έχει λείψει από Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1992 στην Βαρκελώνη κι έπειτα. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που λείπει από την συλλογή του, καθώς έχει ένα χρυσό, το 1993 στην Στουτγκάρδη, και τρία ασημένια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ακόμη δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά.

Εφόσον ο Μπραγάδο αγωνιστεί στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, θα γίνει ο πρώτος αθλητής στίβου σε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνώντας τις επτά παρουσίες της Τζαμαϊκανής σπρίντερ Μέρλιν Ότεϊ. Ρέκορντμαν με δέκα εμφανίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Καναδός ιππέας Ίαν Μίλερ.

«Δούλεψα σκληρά και τα κατάφερα. Παραδόξως έκανα τον χειρότερο χρόνο της καριέρας μου (4:11:28), αλλά ο Θεός μού επέτρεψε να πάω στο Τόκιο για να ολοκληρώσω εκεί την πορεία μου», δήλωσε ο 50άρης αθλητής.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x