Στίβος

Άρχισε προετοιμασία για τον κλειστό ο Αναστασάκης

Την προετοιμασία του για τη χειμερινή σεζόν του στίβου ξεκίνησε εδώ και αρκετές μέρες ο Μιχάλης Αναστασάκης, ελπίζοντας σε μια ομαλή αγωνιστική σεζόν το 2021.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τη χειμερινή προπόνηση.

«Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα ήταν η περίοδος που είχα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Είχα χάσει ήδη μεγάλο μέρος της προπόνησής μου, λόγω του τραυματισμού κι έπειτα δεν κατάφερα να αναπληρώσω όσα θα ήθελα, λόγω των κλειστών σταδίων.

Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι κατάφερα να κάνω κάποιες καλές βολές, έστω κι αν τα μέτρα που πέτυχα δεν ήταν αυτά που θα ήθελα.
Θεωρώ πως πλέον πρέπει να κυνηγώ σταθερά βολές πάνω από τα 77 μέτρα, αυτές είναι οι επιδόσεις που έχω στο μυαλό μου», τόνισε αρχικά ο 26χρονος πρωταθλητής της σφυροβολίας και στάθηκε στην προετοιμασία της φετινής σεζόν:

«Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάνουμε παράλληλα κάποιες αλλαγές στην τεχνική κι αυτό έχει κάποια δυσκολία.Έχουμε μπροστά χρόνο να αφομοιώσουμε τις αλλαγές, αφού, αν όλα πάνε καλά, ο πρώτος μας αγώνας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων».

Ο Αναστασάκης μπορεί να μην έχει «πιάσει» το όριο (77,50) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως βρίσκεται στη 18η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης (32 αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής), γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται ήδη τη συμμετοχή του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη το επόμενο καλοκαίρι.

«Είμαι ψηλά στο ranking των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο θέλω να πετύχω και το όριο, δεν θα μου αρκεί να διεκδικήσω θέση μόνο με την κατάταξη», τόνισε ο Αναστασάκης.

Ο Αναστασάκης αποφάσισε τη φετινή χρονιά να συνδυάσει την προπόνηση με τη σχολή του. «Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με τη σχολή μου. Το καλό είναι πως, λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά κι έτσι δεν χάνω χρόνο με τις μετακινήσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x