Στο δεύτερο σκαλί του βαθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό Νεανίδων ανέβηκε η Παρασκευή Καλογήρου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις και έφτασε έως τον τελικό των -42κ.,
Η Καλογήρου ήταν εντυπωσιακή και είχε μία αψεγάδιαστη πορεία έως τον μεγάλο τελικό. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της επικράτησε με 2-0 της Μπαντανινα (Λευκορωσία). Στο γύρο των «32» αντιμετώπισε την Ινδή Γοσι, την οποία νίκησε με 2-0, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τις «16».
Εκεί αγωνίστηκε απέναντι στην Μαροκινή Αμρανι. Με επιβλητική εμφάνιση πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, καθώς επικράτησε με 2-0. Στον αγώνα... μεταλλίου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Βουλγαρα Ντιμιτροβα και με πειστική εμφάνιση επιβλήθηκε με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο στη διοργάνωση.
Επόμενη αντίπαλος η Πολωνή Καζοβιακ. Με υποδειγματική εμφάνιση η Καλογήρου επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.
Στον αγώνα για το χρυσό αντιμετώπισε την Κορεάτισσα Λι σε έναν πολύ αμφίρροπο και ισορροπημένο τελικό. Η Λι κέρδισε με 1-0 τον πρώτο γύρο, αλλά η Ελληνίδα ισοφάρισε, καθώς επικράτησε με 3-1 στον δεύτερο γύρο. Στον τρίτο και καθοριστικό γύρο οι δύο αθλήτριες ήρθαν ισόπαλες 0-0, αλλά η Κορεάτισσα ευνοήθηκε της ισοπαλίας, καθώς είχε ένα touch και πήρε τη νίκη με 2-1.
Αναμφίβολα το ασημένιο μετάλλιο, έφερε πολλά χαμόγελα στην ελληνική αποστολή, καθώς μετά το χάλκινο του Πέτρου Γιαννουχίδη, η χώρα μας κατέκτησε ακόμα ένα μετάλλιο.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






