Γενικά

Ασημένιο μετάλλιο ο Παυλίτσας στη Λετονία

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Νταούγκαβπιλς της Λετονίας κατέκτησε η Εθνική ομάδα ταεκβοντό.

Πρωταγωνιστής του ασημένιου μεταλλίου ο Ιωάννης Παυλίτσας του ΑΣ Σπάρτακος Κοζάνης, ο οποίος, με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, έφτασε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κατηγορία των -45 κιλών.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής Ελλάδας στους έφηβους το 2015 χάρισε στο ελληνικό ταεκβοντό το 49ο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η πρώτη έκδοση της οποίας πραγματοποιήθηκε το 1977. Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο του Παυλίτσα, η Ελλάδα είχε και μία πέμπτη θέση με τον Δημήτρη Αμερικάνο στα -59 κιλά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, αλλά και τον προπονητή μου, Αποστόλη Νούκο, ο οποίος με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Ασχολούμαι έξι χρόνια με το αγωνιστικό ταεκβοντό και σήμερα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας μου. Είμαι 16 ετών και έχω ένα ακόμη χρόνο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία», τόνισε αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Παυλίτσας.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παντελής Εφραιμίδης, τόνισε πως: «Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο, όμως, ανταπεξέλθαμε πολύ καλά. Ο Παυλίτσας έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου εκεί έχασε οριακά. Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ο πιο ψηλός της κατηγορίας του, τα πήγε περίφημα. Ήταν ήρεμος και η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το χρυσό.

Είχαμε και μία πέμπτη θέση και γενικά νομίζω ότι η πρεμιέρα ήταν καλή για την ελληνική ομάδα. Φυσικά, έπεται συνέχεια. Το ελληνικό ταεκβοντό διαθέτει μια "φουρνιά" αθλητών με πάρα πολύ ταλέντο. Τα παιδιά αυτά έχουν μέλλον κι, αν προσεχθούν, τότε οι επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν θα επαναληφθούν».

Στο δρόμο για το ασημένιο μετάλλιο, ο Παυλίτσας επικράτησε 10-7 του Βέλγου Μοχάμεντ Ατσαϊμπι (προκριματικά), 3-2 του Ισραηλινού Οτάι Όνι στα προημιτελικά και με το ίδιο σκορ τού Ισπανού Ζοάν Γιοργκέρα- Κάλα στα ημιτελικά.

Στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 3-0 από τον Ρώσο Αντρέι Κανάεφ, με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.


Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

-52 κιλά
Προκριματικά: Χριστιάνα Τυρολόγου-Μπρούνα Βούλετιτς (Κροατία) 3-8
Προκριματικά: Χριστιάνα Τυρολόγλου-Αλεξάντρα Μποτνάρου (Μολδαβία) 14-0
-42 κιλά
Προκριματικά: Μαρία Φλουτσάκου-Κορέλι Μαρτίνα (Ιταλία) 2-12

ΑΓΟΡΙΑ

-59 κιλά
Προημιτελικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Γέλε Πλομπ (Ολλανδία) 2-9
Προκριματικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Κάρελ Άνταμ (Τσεχία) 1-0
Προκριματικά: Αμερικάνος Δημήτριος-Μάτιζ Νόβακ (Πολωνία) 14-2
-78 κιλά
Προκριματικά: Καλιφώνης Χριστόφορος-Αλφόνσο Βισκάρντι (Ιταλία) 11-6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x