Γενικά

Αυγενάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που έκαναν κουμάντο τα καπετανάτα και τα φέουδα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορήθηκε για «θεσμική εκτροπή και πισωγύρισμα» με τις ηλεκτρονικές εκλογές για τις ομοσπονδίες και απάντησε στη Βουλή.

Στην –κατά την κρίση του- διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών, μέσω της ψηφιακής κάλπης «Ζευς», εφόσον οι Ομοσπονδίες επιλέξουν την εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές τους, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, ο οποίος μίλησε για «θεσμική εκτροπή και πισωγύρισμα»!

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η τρέχουσα συγκυρία, με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία δεν επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο, μας προσφέρουν την πιο κατάλληλη ευκαιρία, την καλύτερη πάσα να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών: Να θεσπίσουμε τη δυνατότητα εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και στην εσωτερική λειτουργία των αθλητικών φορέων».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εφόσον την επιλέξουν οι ομοσπονδίες για τις αρχαιρεσίες τους, θεσπίστηκε «με αυστηρά κριτήρια, με διαφανείς διαδικασίες, με τάξη και νοικοκυροσύνη και πρωτίστως με τη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών που αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας».

Ο κ. Αυγενάκης, εξάλλου, χαρακτήρισε «επικίνδυνη παραπληροφόρηση και ντροπή» τον ισχυρισμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση «επέλεξε υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωτική αλλά απλώς μια «εναλλακτική δυνατότητα».

Στην πραγματικότητα βέβαια, η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μάλλον τεχνηέντως υποχρεωτική, με δεδομένο ότι πάλι με απόφαση Αυγενάκη, όλες οι ομοσπονδίες πρέπει να κάνουν τις εκλογές τους ως τις 31 Μαρτίου, διάστημα κατά το οποίο θεωρείται απίθανο να έχουν επιτραπεί οι συναθροίσεις τόσων ατόμων ώστε να γίνουν με φυσική παρουσία. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι και σίγουρα ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά τ’ άλλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίστηκε ότι σε ενάμισι χρόνο, με την αθλητική μεταρρύθμιση, «έχουν συντελεστεί όσα δεν είχε το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σε τέσσερα χρόνια».

Και κατέληξε σε υψηλούς τόνους:

«Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές όπου βασιλεύουν οι αιώνιοι παράγοντες. Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που έκαναν κουμάντο τα καπετανάτα και τα φέουδα που κάποιοι κατείχαν με τη δική σας ανοχή. Ζούμε στη φωτεινή εποχή που και ο αθλητής έχει φωνή και λόγο στο Δ.Σ. του αθλήματος που έχει αφιερώσει τη ζωή του.

Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που οι αθλητικές εγκαταστάσεις με δική σας ευθύνη παράκμαζαν και βάλτωναν. Ζούμε στη φωτεινή εποχή της αναβάθμισής τους, της ουσιαστικής τους αξιοποίησης προς όφελος κάθε ανθρώπου που θέλει να αθληθεί.

Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που η χώρα μας ήταν με το ένα πόδι έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της ασυνέπειάς σας στον τομέα του αντιντόπινγκ. Ζούμε στη φωτεινή εποχή της εξέλιξής μας με βάση τις σύγχρονες επιταγές, συνεργάτες με τον WADA, με άριστη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντί του.

Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που ήμασταν διεθνώς απομονωμένοι στην εσωστρέφειά μας. Ζούμε στη φωτεινή εποχή που κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Φανταστείτε, φέραμε πίσω το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που επί δικών σας εποχών ήταν περασμένα μεγαλεία!

Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που τα χρήματα δίνονταν στις Ομοσπονδίες ανάλογα με τις συμπάθειες και τις προσωπικές σχέσεις που χτίζατε. Εκεί που βασίλευε το παρασκήνιο. Τα δίνουμε αξιοκρατικά, με όρους διαφάνειας και με μετρήσιμα στοιχεία.

Δεν ζούμε στις μαύρες εποχές που καμία Ομοσπονδία δεν ήξερε πόσα νόμιμα και ενεργά σωματεία διέθετε, εν γνώσει σας. Ζούμε στη φωτεινή εποχή που ξέρουμε ένα προς ένα το κάθε νοικοκυρεμένο σωματείο. Και όχι μόνο το ξέρουμε, μιλάμε ισότιμα μαζί του, ακούμε το κάθε αίτημα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x