Γενικά

Σκέψεις διπλωματικού μποϊκοτάζ των Χειμερινών Αγώνων από Αυστραλία

Το ενδεχόμενο να μην στείλει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το επόμενο έτος, εξετάζει η Αυστραλία.

Ανοιχτό μετά από εκκλήσεις βουλευτών είναι το ενδεχόμενο για επίσημο διπλωματικό μποϊκοτάζ των επικείμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα από πλευράς Αυστραλίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Sydney Morning Herald».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Αυστραλοί πολιτικοί του κυβερνώντος συνασπισμού μεταξύ του Φιλελεύθερου και Εθνικού Κόμματος αλλά και του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος προτρέπουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μποϊκοτάρει την εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο!

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την εκπροσώπηση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κόλμπεκ επί του θέματος.

Στο πλαίσιο των ανησυχιών των ΗΠΑ για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι και η χώρα του εξετάζει το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x