Γενικά

«Βόμβες» από τον Κορεάτη Γιανγκ στο ITTF Finals επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Πιθανότατα, η Κίνα θα πανηγυρίσει άλλες δύο πρωτιές στους τελικούς των World Tour 2020 πινγκ πονγκ μετά από εκείνες στα Παγκόσμια Κύπελλα ανδρών και γυναικών.

Ένας εξαιρετικός αθλητής από την Κορέα είναι αυτός, που έχει κλέψει την παράσταση στην πόλη Ζαενγκζού. Ο Γιανγκ Βουτζίν φιγουράρει στα ημιτελικά της μεγάλης ετήσιας διοργάνωσης, έχοντας αποκλείσει το τέταρτο και το πέμπτο φαβορί του ταμπλό!

Στον πρώτο γύρο, έκαμψε τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο με 4-3 σετ και στα προημιτελικά κατάφερε «χτύπημα» και στην «οικοδέσποινα» Κίνα, όταν νίκησε με το ίδιο σκορ τον Λιν Γκαογιουάν! Ο 25χρονος επιθετικός εξασφάλισε μέσα σε λίγες ημέρες δεύτερη παρουσία σε τετράδα κορυφαίου event της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF), καθώς σε άλλο μέρος της Κίνας, στο Βειχάι, κατέκτησε την περασμένη βδομάδα την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το ITTF Finals γίνεται παράλληλα σε άνδρες και γυναίκες και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ σε ένα ποσοστό επιτρέπονται και οι θεατές.

Στους άνδρες, ο Γιανγκ Βουτζίν είναι αυτός που μπήκε …σφήνα στους Κινέζους. Με δύο νίκες μπήκαν στα ημιτελικά τα πρώτα φαβορί, ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Σου Σιν αντίστοιχα, μαζί τους προχώρησε και ο Μα Λονγκ και θα τους ακολουθούσε κι ο Λιν αν δεν …έσπαγε το καρέ ο Κορεάτης.

Το νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάρισε με ανατροπή στο τέταρτο σετ, μετά προηγήθηκε με 3-2, δέχτηκε την ισοφάριση και στο έβδομο σετ έπαιξε με θαυμάσια τακτική και αυτοπεποίθηση για να φτάσει σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του.

Σημειωτέον, ότι στην εναρκτήρια μέρα των αγώνων κατέβαλε με ανατροπή από 1-3 σετ τον Χαριμότο και του πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα του, επίσης στα επτά σετ, την περασμένη Κυριακή στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τον Γιανγκ Βουτζίν συναντά την Κυριακή ο Φαν Ζεντόνγκ. Θα είναι η δεύτερη φορά για τον Κινέζο άσο μέσα σε λίγα 24ωρα, αφού τον είχε αντιμετωπίσει στην ίδια φάση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είχε επιβληθεί με 4-0 σετ.

Πολύ γερή κόντρα αναμένεται στον άλλο ημιτελικό μεταξύ του Μα Λονγκ και του Σου Σιν.

Αυξημένο ενδιαφέρον εμφάνισαν όλα τα ματς της οκτάδας. Ο Μα Λονγκ τα βρήκε …σκούρα εναντίον του Σουηδού Ματίας Φαλκ σε μία… επανάληψη του τελικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019. Ο Κινέζος παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε με 4-2 σετ, αλλά βρέθηκε με 1-2 πίσω, ενώ στο έκτο σετ χρειάστηκε να σώσει σετ πόιντ για ν’ αποφύγει την ισοφάριση.

Ο Σου Σιν ήταν στο 2-2 με τον εκπληκτικό νεαρό Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι πριν επιβάλλει το παιχνίδι του και πανηγυρίσει τη νίκη με 4-2, ενώ ο Φαν Ζεντόνγκ απέκλεισε δύσκολα με 4-1 σετ τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο.

Στο γύρο των «16», είχε προκαλέσει αίσθηση το 4-0 του Λατινοαμερικανού κόντρα στον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, ενώ αμφίρροπα ήταν τα παιχνίδια του Φαλκ με τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί (4-3) και του Λιν Γιουν με τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ (4-2).

Στις γυναίκες, καταγράφηκε κι άλλος αποκλεισμός εκπροσώπου της Κίνας. Εδώ, βέβαια, η νίκη της Γιαπωνέζας Μίμα Ίτο, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, επί της Βανγκ Γιντί (Νο 12) δεν λογαριάζεται για έκπληξη, αλλά στεναχώρησε τους «οικοδεσπότες» που, επίσης, επιδίωξαν να έχουν μόνο δικές τους αθλήτριες στην τετράδα.

Η σπουδαία Ίτο επικράτησε 4-3 σετ σε ματς με εντυπωσιακές διακυμάνσεις. Την Κυριακή, διεκδικεί θέση στον τελικό απέναντι σε μία άλλη Κινέζα, τη Γουάνγκ Μανγιού, η οποία στην οκτάδα απέκλεισε με 4-1 σετ τη Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι.

Το πρώτο φαβορί, η Κινέζα Τσεν Μενγκ, βρέθηκε αναπάντεχα να χάνει 0-2 από τη Γερμανίδα Πετρίσα Σόλγια, ώσπου… αποκατέστησε την τάξη με τέσσερα σετ στη σειρά.

Στον άλλο ημιτελικό, συναντά τη συμπατριώτισσά της, Σουν Γινγκσά, την οποία νίκησε 4-1 σετ πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα προημιτελικά, η Σουν δυσκολεύτηκε μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κορεάτισσας αμυντικού Σου Χιογουόν με 4-2 σετ.

Στον γύρο των «16», είχε ξεχωρίσει η νίκη της Σόλγια κόντρα στη Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη με 4-2 σετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x