Γενικά

Κινεζικό εμπόδιο για Κωνσταντινόπουλο στον τελευταίο προκριματικό γύρο στη Βουλγαρία

Με τη 2η θέση από τον όμιλό της η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προκρίθηκε στον 1ο γύρο του απλού αθλητριών έως 19 ετών.

Το αγώνισμα του απλού ανδρών και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο αφορούσαν τα ουσιαστικά νέα για τα ελληνικά χρώματα και στη δεύτερη μέρα του WTT Feeder της Βουλγαρίας, την Τετάρτη 31/08. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής προχώρησε στα προκριματικά με δεύτερη νίκη απέναντι σε Ισπανό διεθνή και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου παίζει για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό των «64».

Μπροστά του βέβαια, ορθώνεται εμπόδιο από την Κίνα, ο επίσης αριστερόχειρας Λιου Γέμπο, 21 ετών, αλλά σκοπός του είναι να διεκδικήσει τη νίκη μέσα από μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση.

Την Τετάρτη έκανε πρεμιέρα στο Παναγκιουρίστε και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διπλό. Γενικά στα διπλά καταγράφηκαν αποκλεισμοί και για τα τρία ελληνικά ζευγάρια, συνεπώς ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών ρίχνει τώρα όλο το βάρος στο απλό, όπου είναι απευθείας στους «32». Ευχάριστο νέο ήρθε και από το WTT Youth Contender της Σλοβενίας.

Με τη 2η θέση από τον όμιλό της η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προκρίθηκε στον 1ο γύρο του απλού αθλητριών έως 19 ετών. Εκεί η τύχη δεν τη βοήθησε και την καλεί ν' αντιμετωπίσει την Πέμπτη το 1ο φαβορί, την Άννα Χάρσεϊ από την Ουαλία, αλλά σαφώς υπάρχει ο στόχος της πρόκρισης στη 16άδα.

Στο WTT Feeder της Βουλγαρίας ο Κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν ο μόνος που συνέχιζε σήμερα στα προκριματικά από την ελληνική πλευρά. Μετά τη χτεσινή επικράτηση απέναντι στον Ισπανό Ντε Λας Έρας στους «64» βρήκε μπροστά του στους «32» τον Μιγκέλ Νούνιεζ από την ίδια χώρα. Με υψηλά στάνταρ απόδοσης και σε αυτό τα ματς νίκησε με 3-0 σετ και πήγε πανηγυρικά στους «16» των προκριματικών (11-6, 11-9, 11-4). Επόμενος αντίπαλος είναι ένας Κινέζος αθλητής, που ακόμα κάνει τις πρώτες του συμμετοχές σε αυτά τα τουρνουά και είναι πολύ πίσω στην παγκόσμια κατάταξη. Ο λόγος για τον Λιου Γέμπο, ο οποίος στον 2ο γύρο απέκλεισε με 3-1 σετ το 2ο φαβορί των προκριματικών, τον Πέδρο Οσίρο από την Ελβετία. Η κλήρωση για το ταμπλό έγινε στο μεταξύ, άσχετα αν δεν έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις και ο Σγουρόπουλος καλείται ν' αντιμετωπίσει τον Γάλλο Λιλιάν Μπαρντέ.

Στο προκριματικό ταμπλό των «32» στο απλό γυναικών, η Τέρπου αντιμετώπισε τη Μαρίνα Ντόνερ από τη Φιλανδία. Η προερχόμενη από τραυματισμό διεθνής μας, τα πήγε καλά στα δύο πρώτα σετ, αλλά μετά έχασε τον ρυθμό της και είδε τη Σκανδιναβή να περνάει το παιχνίδι της. Στην ήττα με 3-1 τα σετ ήταν 10-12, 11-7, 7-11 και 2-11.

Το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισαν τα προκριματικά του διπλού ανδρών και υπήρχε και αλλαγή στις κληρώσεις. Στους «16» ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και ο Σγουρόπουλος αντιμετώπισαν τελικά τους Ισπανούς Αλβάρο Γκένζα/Χουάν Πέρεθ και όχι κινεζικό δίδυμο. Έγινε συναρπαστική αναμέτρηση, όλα τα σετ κρίθηκαν με την ελάχιστη διαφορά, ώσπου το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε με 3-2 σετ (12-10, 10-12, 11-13, 11-9, 11-13). Ο Ρηνιώτης και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος συνάντησαν τους Κορεάτες Παρκ Γκεόνγκ Τάε/Τσο Σεούνγκ Μιν και ηττήθηκαν με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 4-11).

Στο διπλό μικτό τέλος, έπεσαν πάνω σε κινεζικό ζευγάρι ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου. Με σκορ 3-0 σετ αποκλείστηκαν στον προκριματικό γύρο των «16» από τους Λι Γιουκί/Λιου Γιέμπο (6-11, 8-11, 3-11).

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ YOUTH CONTENDER ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Στο WTT Youth Contender της Σλοβενίας, που γίνεται για δεύτερη μέρα στο Ότοτσεκ, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Αγγελική Ευμορφιάδη αγωνίστηκαν στην κατηγορία για αθλήτριες ως 19 ετών. Η Παπαδημητρίου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με τη 2η θέση από το 8ο προκριματικό γκρουπ. Η Ευμορφιάδη έμεινε έξω από τα νοκ άουτ, όπως συνέβη και την Τρίτη 30/08 στην κατηγορία Under 17.

Στον γύρο των «32» η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων θ' αγωνιζόταν με κάποια νικήτρια ομίλου και τελικά αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο. Την πρώτη μέρα του φθινοπώρου τίθεται αντιμέτωπη με την Άννα Χάρσεϊ από την Ουαλία (στις 11:00 Ελλάδας), που είναι στην κορυφή του ταμπλό ως 1ο φαβορί.

Στο πρώτο της ματς στο γκρουπ η Παπαδημητρίου έχασε με 3-0 σετ από την επικεφαλής Άννα Μπρίσκα από την Πολωνία (5-11, 5-11, 8-11). Στο καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση όμως, κατέβαλλε την Άννα Λίλιαν Γκριν από την Αγγλία με 3-0 σετ και πέτυχε τον αρχικό της στόχο (11-7, 11-5, 11-6).

Η Ευμορφιάδη αγωνίστηκε στο 11ο γκρουπ. Βρέθηκε στην 3η θέση χάνοντας με 3-0 σετ από την Αυστριακή επικεφαλής Αναστασία Ραντιόναβα (3-11, 4-11, 8-11) και την Τσεν Τσι Σιουάν από την Ταϊπέι (7-11, 2-11, 3-11). Τα δύο κορίτσια κοουτσάρει ο Γιάννης Βλοτινός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x