Γενικά

Δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό η 18χρονη Σαρβανάκη

Η Θένια Σαρβανάκη έκανε ότι έπρεπε για να βρεθεί στον τελικό των -62 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό της Γουαδαλαχάρα και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περυσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό νεανίδων, Θένια Σαρβανάκη, χάρισε στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη διοργάνωση της Γουαδαλαχάρα την Τετάρτη στα -62 κιλά, ενώ το συγκεκριμένο είναι το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφως Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνας Μπάση (1993).

Η Σαρβανάκη, No 18 στην παγκόσμια κατάταξη, στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης έδωσε μάχη και δικαίωσε την πέμπτη θέση που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ πριν μερικούς μήνες.

Το ευκολότερο έργο το είχε στον γύρο των «32», όπου αντιμετώπισε την Ιβοριανη ‘Ιβο. Μετά από έναν πρώτο σετ όπου η νίκη κρίθηκε στην υπεροχή (1-1), φρόντισε το δεύτερο να το πάρει καθαρά με σκορ 8-1.

Τα δύσκολα άρχισαν στους «16», όπου στον δρόμο της βρέθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021 στη Σόφια και τρίτη στο Παγκόσμιο του 2019 στο Μάντσεστερ, η Κροάτισσα Μπρούνα Βούλετιτς. Πρώτο σετ υπέρ της Σαρβανάκη στην υπεροχή (0-0), στο δεύτερο νικήτρια η Κροάτισσα με 4-3, για να ολοκληρωθεί ο ελληνικός θρίαμβος στο τρίτο σετ με σκορ 1-0.

Στα προημιτελικά, η Σαρβανάκη επικράτησε 2-0 σετ (7-2, 9-8) της Τσέχας Πέτρα Στόλμποβα (δεύτερη στο Ευρωπαϊκό γυναικών του 2022).

Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, αντίπαλό της ήταν η πρωταθλήτρια Ασίας του 2021 και τρίτη το 2022, η Ουζεμπέκα Φερουζά Σαντικόβα. Νέα καθαρή νίκη της Σαρβανάκη με 2-0 (11-7, 7-1) και πρόκριση στον τελικό.

Εκεί, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Βελγίδα Σάρα Τσάαρι, η οποία ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ. Νικηφόρο το πρώτο σετ για την Σαρβανάκη με 3-1, ισοφάρισε η Τσάαρι με σκορ 3-2 στο δεύτερο σετ και όλα θα κρίνονταν στο καθοριστικό τρίτο σετ. Εκεί, 10’’ πριν το τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-6, όμως η Τσάαρι της «άρπαξε» τη νίκη στον εναπομείναντα χρόνο με σκορ 7-12.

Η Νάσια Μητσοπούλου, μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, είχε δύσκολη αποστολή στα -67 κιλά, αφού στον γύρο των «16» κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Βιέτ Ενίν, από την οποία ηττήθηκε με 2-0, χάνοντας το πρώτο σετ στην υπεροχή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x