Γενικά

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ομάδων πινγκ πονγκ για τα ελληνικά χρώματα

Εβδομάδα ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αυτή που άρχισε και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει ξανά τη δική της εκπροσώπηση.

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ομάδων πινγκ πονγκ για τα ελληνικά χρώματα
Εβδομάδα ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αυτή που άρχισε κι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει ξανά τη δική της εκπροσώπηση.

Το ελληνικό πινγκ πονγκ ομαδικά με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες και ατομικά με τον Παναγιώτη Γκιώνη και τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που ενισχύουν τις ξένες ομάδες τους, θα εκπροσωπηθεί στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός, κατ’ αρχάς, μετά τον αποκλεισμό του τον περασμένο μήνα στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει στο Europe Cup γυναικών τη φετινή του διαδρομή. Βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού Κυπέλλου και θ’ αγωνιστεί στις 20 και 21/10 στο Λινάρες της Ισπανίας με αντιπάλους τη Μουζέο ντε λα Αλμέντρα της διοργανώτριας χώρας και την Κονστάντσα της Ρουμανίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών, η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη αρχίζει την προσπάθειά της κατευθείαν από το στάδιο 2. Στην πρεμιέρα του δεύτερου γκρουπ φιλοξενεί την ερχόμενη Πέμπτη την τσέχικη ΗΒ Οστρόφ.

Στο Europe Cup γυναικών, ήταν από την αρχή της σεζόν η αυστριακή LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Προκρίθηκε στο στάδιο 2 κι, επίσης, προς το τέλος της εβδομάδας έχει δράση στη Μιραντέλα της Πορτογαλίας για το πρώτο γκρουπ.

Ο Παναθηναϊκός βάζει σε νέα φάση την ευρωπαϊκή του πορεία κι, όπως πέρυσι έφτασε μετά το Τσάμπιονς Λιγκ στην κορυφαία οκτάδα του Europe Cup, έτσι και φέτος θα επιδιώξει να φτάσει ψηλά. Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Λινάρες και την αποστολή θα συγκροτήσουν η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Σλοβένα Άνα Τοφάντ και ο team manager Σωτήρης Χούμος.

Οι τρεις ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και οι δύο πρώτες θα πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση (πρώτη των «νοκ άουτ»). Συνολικά είναι τέσσερα τα γκρουπ του σταδίου 2.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Παναθηναϊκού σε ώρες Ελλάδας έχει ως εξής:
Παρασκευή 20/10 στις 15:00: Παναθηναϊκός-Κονστάντζα (Ρουμανία)
Σάββατο 21/10 στις 11:00 Παναθηναϊκός-Αλμέντρα

Στη γειτονική Πορτογαλία θα πάει η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου. Είχε προκριθεί στα στάδιο 2 ως δεύτερη από τον όμιλό της, τον οποίο διοργάνωσε και τώρα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα «νοκ άουτ» από το πρώτο γκρουπ. Το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ETTU αναφέρει ότι θα γίνουν το Σάββατο 21/10 και οι δύο αγώνες της. Στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα βρει απέναντί της την τοπική Μιραντέλα και στις 21:00 την τσέχικη ΗΒ Οστρόφ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, η Μπογκόρια του Γκιώνη έχει επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ τη γερμανική Νόι Ουλμ. Ο πρώτος της αντίπαλος, όμως, είναι την Πέμπτη η Οστρόφ κι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής πηγαίνει την Τετάρτη στην Πολωνία, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει την κρίσιμη θετική αρχή. Στις 18:00 ο αγώνας.

Όπως έχει σημειώσει η ΕΤΤU, η δεύτερη φάση θα αποτελείται από αγώνες δύο γύρων σε τέσσερα γκρουπ. Οι τέσσερις δεύτεροι της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστούν στα προημιτελικά του Europe Cup. Οι τέσσερις τρίτες ομάδες από το στάδιο 2 θα ολοκληρώσουν τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία τους.

Οι τέσσερις νικητές από το στάδιο 2 θα μπουν στην τελική φάση, η οποία θα περιλαμβάνει ημιτελικούς και έναν τελικό και θα διεξαχθεί σε μορφή Final 4. Το Σααρμπρίκεν της Γερμανίας θα φιλοξενήσει φέτος το τουρνουά F4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x