Γενικά

Έντεκα θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη η Τόλιου

Σημαντική άνοδο στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης πήρε η Κατερίνα Τόλιου από την πολύ καλή πορεία της στο απλό του πρόσφατου τουρνουά πινγκ πονγκ των Μεσογειακών Αγώνων.

Η Κατερίνα Τόλιου ανέβηκε 11 θέσεις πιο ψηλά στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης χάρη στο πλασάρισμά της στην πρώτη οκτάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας και βρέθηκε στο νούμερο 178 από το 189 της περασμένης εβδομάδας.

Προχωρώντας μέχρι το τρίτο και τελευταίο στάδιο του απλού απέσπασε βαθμούς, που της εξασφάλισαν ουσιαστική άνοδο.

Βαθμούς από το Μεσογειακό τουρνουά είχε και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που, επίσης, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 του απλού. Γενικά ωστόσο, έμεινε στους ίδιους πόντους, υποχώρησε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στην 176η θέση.

Κανένα όφελος από τους αγώνες στο Οράν δεν είχε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, που λόγω ξαφνικής ασθένειας δεν πήρε μέρος στα γκρουπ του απλού.

Η Τόλιου στην Αλγερία επανέλαβε την ατομική διαδρομή του αμέσως προηγούμενου Μεσογειακού τουρνουά, το 2018 στην Ταρραγόνα. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά στην αξιολόγηση για το διεθνές ranking, πάντως αυτή την εβδομάδα κατάφερε μετά από πολύ καιρό να βελτιώσει αρκετά τη θέση της.

Το αποτέλεσμα στην Αλγερία έδωσε 20 βαθμούς. Γενικά εμφανίζει δέκα περισσότερους από την προηγούμενη βδομάδα, όπου είχε 57. Τώρα με 67 βαθμούς ανέβηκε στο νούμερο 178 του κόσμου από το 189.

Ο Σγουρόπουλος, που προκρίθηκε στα «νοκ άουτ» με δύο πρωτιές από τα στάδια των γκρουπ, είχε επίσης 20 βαθμούς από τον τελικό του απολογισμό στο απλό των Μεσογειακών. Γενικά, όμως, παρουσιάζει την ίδια συγκομιδή κι, έτσι, με 67 βαθμούς υποχώρησε στο νούμερο 176 από το 177 της περασμένης εβδομάδας.

Βεβαίως, είναι πάντα δεύτερος για την ελληνική πλευρά πίσω από τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος έχει πέσει στο νούμερο 142.

Ο Κωνσταντινόπουλος μπορεί να έχασε τα γκρουπ του απλού, αλλά είχε ως κορυφαία στιγμή το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών του Μεσογειακού τουρνουά, αλλά και την «παρηγοριά» ότι πρώτευσε στο σχετικό ταμπλό των ηττημένων. Μία βδομάδα πριν ήταν στο νούμερο 733, τώρα οπισθοχώρησε στο 737, που φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την αξία του, αλλά είναι κι αυτό συνέπεια των αλλαγών στο σύστημα αξιολόγησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x