Στίβος

«Έκλεψαν την παράσταση» μήκος και τριπλούν στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

Το μήκος ανδρών, γυναικών και το τριπλούν ανδρών, γυναικών ήταν τα αγωνίσματα που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στο μίτινγκ αλμάτων που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» της Καλλιθέας.

Το μήκος ανδρών και γυναικών και το τριπλούν ανδρών και γυναικών ήταν τα αγωνίσματα που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στο 12ο διεθνές μίτινγκ αλμάτων που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» της Καλλιθέας και διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Πρώτα από όλα στο μήκος γυναικών, το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Χαϊτίδου. Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,49, επίδοση που της χάρισε τη δεύτερη θέση, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα και τα 6.45.

Η 22χρονη, έτσι, άφησε στην ιστορία το 6,36 από το μίτινγκ της Αλεξάνδρειας.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Κύπρια Φιλίππα Φωτοπούλου με 6,79, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου τον ερχόμενο Αύγουστο.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,21 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, αποτυγχάνοντες, στη συνέχεια, στα 2,24.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, νικητής στον αγώνα ήταν ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31, ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, που είχε καλύτερο άλμα στα 8,27. Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Την καλύτερη ελληνική παρουσία την είχε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,63.

Στο τριπλούν ανδρών, οι Κινέζοι αθλητές πέτυχαν παγκόσμιες επιδόσεις. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Γιάμινγκ Σου, είχε άλμα στα 17,20, βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος κορυφαίος στον κόσμο για το 2022.

Ο Σου είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα, 17,18, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Γιουτζίν σε δύο μήνες. Δεύτερος με 16,93 ήταν ο Γιαγκίνγκ.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πανταζής, που είχε καλύτερο άλμα στα 16,49 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

Στις γυναίκες, η Τόρι Φράνκλιν ήταν νικήτρια με 14,34, έχοντας άλματα στα 14,20. Η Οξάνα Κορένεβα ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αφού ήταν δεύτερη με 13,94.



Την τρίτη θέση κατέλαβε η Τουρκάλα Ντανιζμάς με 13,89, ενώ τέταρτη ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη με 13,79.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ξεπέρασε μόλις τα 5.35 στο επί κοντώ, αποτυγχάνοντας στα 5.60.

Το μίτινγκ τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Ντόμπριμιρ Καραμαρίνοφ, και ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος, Ρόμπερτ Εμιγιάν. Επίσης, παρούσα ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ στο Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x