Γενικά

Εξαιρετικές εμφανίσεις Σγουρόπουλου στην Μπουντεσλίγκα στο κλείσιμο του 2021

Με τρεις αγωνιστικές σε μία βδομάδα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο πρώτος γύρος στην Μπουντεσλίγκα 1 επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην οποία κάνει αισθητή την παρουσία του φέτος ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Παίζοντας με τη Νόι Ουλμ μία σειρά από πολύ δύσκολα ματς στο δυνατότερο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Ευρώπης ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό αθλητών κάτω των 21 ετών πιστοποίησε ότι διανύει περίοδο πολύ καλής φόρμας. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, σημείωσε τρεις σερί ατομικές νίκες, ενώ η ήττα στο μοναδικό δευτεριάτικο ματς ήρθε στα πέντε σετ.

Στην 11η και τελευταία αγωνιστική για το πρώτο μισό της Μπουντεσλίγκα, αλλά και το 2021, η Νόι Ουλμ κάμφθηκε το βράδυ με 3-0 σετ εντός έδρας από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Σααρμπρίκεν. Προηγήθηκαν, όμως, οι νίκες επί της Κονιγκσχόφεν την περασμένη Πέμπτη με 3-0 σετ και της Φούλντα με 3-1 σετ την Κυριακή, όπου είχαν για πρωταγωνιστή τον Σγουρόπουλο.
Στην Ισπανία στο μεταξύ, έκανε τις προάλλες τη δεύτερη συμμετοχή της με τη φανέλα της Ρόις Μιρό η Κατερίνα Τόλιου.

Στην κορυφαία εθνική κατηγορία της Γερμανίας, η Νόι Ουλμ είχε τη Δευτέρα το βράδυ πολύ υψηλό εμπόδιο μπροστά της. Συνάντησε εντός έδρας την παραδοσιακά ισχυρή Σααρμπρίκεν, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με 3-0 σετ και υποχώρησαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς (και ισοβαθμούν με τη Φούλντα). Ο Ελευσίνιος άσος τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του και κάμφθηκε από τον Τόμας Πολάνσκι με 3-2 σετ.

Στις 19 Δεκεμβρίου διεξήχθη η δέκατη αγωνιστική. Το κλαμπ αναμετρήθηκε με την Γκρενζάου, την πρώην ομάδα του Σγουρόπουλου, και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ ς φιλοξενούμενη. Ο πρωταθλητής μας ήταν απολαυστικός και από τη θέση 1 της ομάδας σημείωσε δύο νίκες. Αρχικά, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Ρουμάνου πρώην συμπαίκτη του Κριστιάν Πλετέα. Μετά τέθηκε αντιμέτωπος με τον Γερμανό, δις δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, Πάτρικ Μπάουμ, και νίκησε με 3-2 σετ από 0-2.

Στις 16 Δεκεμβρίου έγινε η ένατη αγωνιστική. Η Νόι Ουλμ επιβλήθηκε εντός έδρας της Κονιγκσχόφεν με 3-0 σετ. Ο Σγουρόπουλος αγωνίστηκε ξανά στη θέση 1. Αντιμετώπισε τον Κροάτη διεθνή Φιλίπ Ζέλικο και επικράτησε με 3-2 σετ και ξανά με ανατροπή από 0-2.
Σε όλα αυτά τα ματς στην τριάδα της Νόι Ουλμ ήταν επίσης ο Ρώσος Λεβ Κάτσμαν και ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια.

Στην Ισπανία,η Τόλιου πραγματοποίησε τη δεύτερη συμμετοχή της στις 18 Δεκεμβρίου. Ήταν για την πέμπτη αγωνιστική στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της χώρας, με την οποία έκλεισε ο πρώτος γύρος στο δεύτερο γκρουπ. Η ομάδα της κορυφαίας Ελληνίδας, η Ρόις Μιρό, έχασε εντός έδρας 4-1 σετ από τη Χαέν Παρέζο και είναι στην έκτη και τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Η Τόλιου έδωσε ένα ματς κι έχασε με 3-0 σετ από την Τατιάνα Γκάρνοβα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x