Γενικά

Εξαιρετικό ντεμπούτο Σταματούρου στη Δανία με τη Β75

Το ντεμπούτο του στη Δανία και την Β75 έκανε το σαββατοκύριακο ο αθλητής της Εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών, Γιώργος Σταματούρος.

Στην επαγγελματική Λίγκα πινγκ πονγκ της Δανίας πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές για την περίοδο 2022-2023 και ο Γιώργος Σταματούρος βοήθησε τα μέγιστα τη νέα ομάδα του, Β75, να κάνει ιδανικό ξεκίνημα με δύο νίκες. Η Β75 έδωσε εντός έδρας τα πρώτα ματς, μάζεψε ήδη 6 βαθμούς και θα προχωρήσει με στόχο την είσοδο στην κορυφαία τετράδα των πλέι οφ.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έζησε την πρώτη εμπειρία σε καινούργιο για αυτόν περιβάλλον, καθώς από την εφηβική κατηγορία, που άρχισε ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό, ήταν όλα τα χρόνια σε πρωταθλήματα της Γαλλίας. Φέτος, η βασική του αγωνιστική υποχρέωση θα είναι η πρώτη εθνική κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας, πάντως θα επιστρέψει και στη γαλλική National 1 για λογαριασμό της Ρομάν.

Η Β75 υποδέχτηκε τη Χέρνινγκ 1 για την πρώτη αγωνιστική της Λίγκας και τη Βίρουμ για τη δεύτερη. Με τον κάθε ομαδικό αγώνα να λήγει υπέρ της ομάδας που φτάνει στις πέντε επί μέρους νίκες το σωματείο από την πόλη Hirtshals και το βορειότερο άκρο της χώρας κατέβαλλ με 5-0 σετ τη Χέρνινγκ και με 5-1 σετ τη Βίρουμ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021 έδωσε τρία ατομικά ματς. Δύο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ένα στην επόμενη συνάντηση και με πολύ αξιόλογες εμφανίσεις σημείωσε το απόλυτο με τρεις νίκες. Σχετικά εύκολα επικράτησε των Benjamin Sorensen, Emil Madsen στον πρώτο αγώνα και του Theo Dyekj?r στον επόμενο.

Μάλιστα, είχε αρχίσει και δεύτερο επί μέρους αγώνα στην αναμέτρηση με τη Βίρουμ, καθώς τα ματς παίζονταν σε δύο τραπέζια, ήταν ξανά μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ και 5-2 στους πόντους, όμως δεν είχε αντίκρισμα, γιατί στο μεταξύ κρίθηκε στο 5-0 η ομαδική συνάντηση. Συμπαίκτες είχε τον Gustav Johan Barius, τον Mahmoud Helmy και τον Matias Larsen.

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου και η Β75 θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρόσκιλντε, πρωταθλήτρια Δανίας, στην οποία αγωνίζεται και ο σπουδαίος Μίκαελ Μέιζ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x