Στίβος

Ευρωπαϊκό Αγώνων: Βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και ονειρεύεται παραμονή η Ελλάδα!

Εξαιρετικά κύλησε η σημερινή ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων για την Εθνική μας ομάδα, η οποία βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον ονειρεύεται την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία!

Εξαιρετικά κύλησε η δεύτερη ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας για την Εθνική μας ομάδα!

Η «γαλανόλευκη» αποστολή συγκέντρωσε 98,5 βαθμούς και έφτασε τους 171,50, σκαρφαλώνοντας έτσι στη 13η θέση της βαθμολογίας των 16 χωρών που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία, αφήνοντας πίσω της τόσο τη Νορβηγία (161β.), όσο και την Τουρκία (160β.) και το Βέλγιο (159β.).

Πλέον, μετά και την ολοκλήρωση των 25 από τα 37 αγωνίσματα, η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αποφύγει την τελευταία τριάδα και τον υποβιβασμό και να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων!

Η αρχή στη σημερινή ημέρα έγινε με τον Μιχάλη Αναστασάκη, με τον Έλληνα σφυροβόλο να τερματίζει στην τρίτη θέση του αγωνίσματος με επίδοση στα 74.12μ., δίνοντας στη χώρα μας 14 βαθμούς!



Στην κορυφή του άλματος εις μήκος βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με άλμα στα 8,34μ. «χάρισε» 16 πόντους στην Ελλάδα, κάνοντας παράλληλα τον Γιώργο Πομάσκι να πανηγυρίζει στις εξέδρες την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της χρονιάς!





Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 13:22 στα 100μ. εμποδίων, με τον Κώστα Δουβαλίδη από την πλευρά του να ολοκληρώνει τα 110μ. εμποδίων στη 12η θέση με χρόνο 13:90.

Μία απίστευτη κούρσα έκανε η Γεωργία Δεσπολλάρη, που τερμάτισε δεύτερη στη σειρά της στα 800μ., «διέλυσε» το προσωπικό της ρεκόρ με χρόνο 2:02.31 και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!



Αρκετά χαμηλά για τα δικά της στάνταρ έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, τερματίζοντας στην 8η θέση και δίνοντας 9 βαθμούς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην 9η θέση τερμάτισε η Δήμητρα Γναφάκη στα 400 μέτρα με εμπόδια, ενώ, η γυναικεία ομάδα 4χ100μ. ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 7η θέση, με την αντρική ομάδα να τερματίζει στη 10η.







Τέλος, ο Σέργιος Διακοστεφάνης και ο Δημήτρης Παυλίδης τερμάτισαν στη 16η θέση στα 1500μ. και στη δισκοβολία αντίστοιχα, ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη καταγάγει στη 10η θέση στο τριπλούν και ο Δημήτρης Λεβαντινός 14ος στα 400μ. με εμπόδια.





Αναλυτικά η βαθμολογία των χωρών μετά τη 2η ημέρα αγώνων:

Ελλάδα: Τα αποτελέσματα της 2ης μέρας των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x