Γενικά

Ελληνικά ξίφη στην Ευρώπη

Σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου συμμετείχαν 13 έλληνες ξιφομάχοι που ταξίδεψαν σε 5 χώρες της Ευρώπης για να δώσουν το παρών σε Παγκόσμια και Ευρωπαίκά Κύπελλα.

Πλούσιο αγωνιστικό διήμερο για την ελληνική Ξιφασκία, καθώς δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες ταξίδεψαν σε 5 χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν με πολύ έμπειρους αθλητές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις 5 χώρες όπου υπήρχε ελληνική συμμετοχή οι εκπρόσωποί μας δέχτηκαν συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του Helexpo Junior’s World Cup που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου στην Σπάθη Νέων Ανδρών, όπου συμμετείχαν συνολικά 143 αθλητές. Ο Μάριος – Ευάγγελος Γιακουμάτος πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία και παραλίγο να φτάσει στους 16 της διοργάνωσης. Αρχικά κέρδισε στους «64» τον Αλ Σαμλάν (Κουβέιτ) με 15-12 και στους «32» λύγισε από τον Γάλλο Ντουμπαρί με 15-13 και κατέλαβε την 22η θέση στην γενική κατάταξη. Εξίσου καλή πορεία έκανε κι ο Ρομπέρτο Ντάβολι, ο οποίος έχασε πάρα πολύ δύσκολα στη φάση των 32. Αρχικά στο πρώτο νοκ άουτ επιβλήθηκε με 15-12 του Ισπανού Ντελβάλε και στη φάση των «32» έχασε από το Γάλλο Μπες με 15-14 και ταυτόχρονα απώλεσε μία σπουδαία ευκαιρία να προκριθεί στους 16. Στην γενική κατάταξη κατέλαβε την 27η θέση. Παράλληλα αγωνίστηκαν και οι Βαγγέλης Καλομοίρης και Αλέξανδρος Πολιάκοβ που τερμάτισαν στην 92η και 114ηθέση αντίστοιχα. Τους αθλητές συνόδευσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκαμπριέλ Ντούτσια, και ο διεθνής διαιτητής μας Ανδρέας Δουβής.

Στο Σοσνόβιετς της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Γυναικών στην Σπάθη και αγωνίστηκαν συνολικά 121 αθλήτριες. Η Θεοδώρα Γκουντούρα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και τερμάτισε στην 30η θέση της τελικής κατάταξης. Στα νοκ άουτ έπαιξε με δύο Γαλλίδες. Αρχικά κέρδισε την Κρουαζέ με 15-11, αλλά έχασε στους «32» από την Κερολί με 15-9. Επίσης αγωνίστηκαν οι Αριάννα Σακελλαρίου και Κλαίρη Μπένου, οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 87 και 103 αντίστοιχα.
Στα ομαδικά, τα κορίτσια δεν κατάφεραν να μπουν στην 8αδα, καθώς έχασαν από την Ιταλία με 45-24, ενώ στο παιχνίδι διαβάθμισης για τις θέσεις 11-12 κέρδισαν πολύ δύσκολα τη Μεγάλη Βρετανία με 45-44. Τις αθλήτριες συνόδευσε ο προπονητής Θανάσης Δελενίκας.

Στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων- Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Τέσσερις Έλληνες αθλητές συμμετείχαν και πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο Αστέριος Τσώκας τερμάτισε στην 121η θέση, ο Γιώργος Σκενδέρης στην 188η θέση, ο Διονύσης Μπουγάτσος στη 211η θέση (221 συμμετοχές), ενώ η Ζωή Μοσχοπούλου αποκλείστηκε από τους ομίλους χωρίς να κάνει κάποια νίκη (158 συμμετοχές).

Στη Βέρνη της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών και συμμετείχαν 219 αθλητές. Ο Σάββας Καββαδίας δεν κατάφερε να περάσει τους ομίλους και τερμάτισε στην 189η θέση.

Τέλος, στο Λενιάνο της Ιταλίας διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών και αγωνίστηκαν συνολικά 218 αθλήτριες. Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκε η Νίκη Σιδηροπούλου, η οποία τερμάτισε στην 113η θέση. Στους αγώνες αυτούς είχε προσκληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο διεθνής διαιτητής μας Ευστάθιος Γεροσίδερης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x