Γενικά

Ελληνικές συμμετοχές σε διαδοχικά τουρνουά πινγκ πονγκ Contender τον Ιούνιο

Τα επαμειβόμενα τουρνουά της ITTF συνεχίζονται με την ίδια συχνότητα και στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, λίγο χρονικό διάστημα μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.

Μέσα στον Ιούνιο γίνονται διαδοχικά World Table Tennis Contender διαφορετικών βαθμίδων κι Έλληνες πρωταθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή σε τρία από αυτά. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου κι η Ελισάβετ Τέρπου πρόκειται να λάβουν μέρος στο WTT Contender ανδρών-γυναικών της Κροατίας, τις 26 Ιουνίου-2 Ιουλίου στο Ζάγκρεμπ.

Σε επίπεδο νέων, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου δήλωσε συμμετοχή σε δύο αλλεπάλληλα τουρνουά στη Λατινική Αμερική: Στο WTT Youth Star Contender του Περού, που θα γίνει στη Λίμα 21-25/06 και στο WTT Youth Contender της Βραζιλίας, το οποίο θα λάβει χώρα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο 28/06-01/07.

O Σγουρόπουλος, η Τόλιου και η Τέρπου θέλουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη, γι’ αυτό δήλωσαν συμμετοχή για το τουρνουά στην κροατική πρωτεύουσα, μολονότι οι ημερομηνίες συμπίπτουν με το συνολικό χρονικό διάστημα των τρίτων Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Οι τρεις πρωταθλητές μας και ο Γκιώνης είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στην κορυφαία διοργάνωση στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα. Οι αγώνες του πινγκ πονγκ θα γίνουν 23/06-01/07. Εάν ο Σγουρόπουλος, η Τόλιου και η Τέρπου αποκλειστούν στις πρώτες ημέρες του απλού, τότε θ’ αγωνιστούν κανονικά στο Contender, γι’ αυτό έχουν βγάλει ήδη εισιτήρια για να πάνε κατευθείαν από την Πολωνία στην Κροατία.

Εφόσον, λοιπόν, βρεθούν στην «Dom Sportova» του Ζάγκρεμπ, θα περάσουν όλοι από το ταμπλό των προκριματικών. Ο Σγουρόπουλος εμφανίζεται στην player list ως νούμερο 236 στον κόσμο, η Τόλιου ως νούμερο 174 κι η Τέρπου ως νούμερο 392.

Στην ανάλογη σειρά τουρνουά των νεαρών ηλικιών έρχεται πρώτα το WTT Youth Star Contender του Περού, όπου πάντα υπάρχει όριο λίγων συμμετοχών στις κατηγορίες Under 15 και Under 19 και μετράνε οι πίνακες αξιολόγησης. Η Παπαδημητρίου θα παίξει στη «Villa Deportiva Nacional» ως νούμερο 17 των νεανίδων, ενώ είναι στην 132η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της κατηγορίας.

Οι αγώνες έχουν, επίσης, διπλό κοριτσιών Under 19 και διπλό μικτό. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων και Νέων γυναικών έχει δηλώσει διπλό νεανίδων με τη Βραζιλιάνα Τζούλια Τακαχάσι και διπλό μικτό με τον Σλοβάκο Σάμουελ Άρπας.

Αμέσως μετά, έρχεται το WTT Youth Contender της Βραζιλίας. Η Παπαδημητρίου, που, επίσης, επιδιώκει τη βαθμολογική βελτίωση, θα είναι όγδοο φαβορί της Under 19 στο «Arena Carioca I» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι επιλέγοντας τη συμμετοχή της στο Οπεν της Βραζιλίας μένει εκτός από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων της Ορεστιάδας, 28/06-02/07.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x